Care sunt procedurile cosmetice interzise pe timp de vară?

Pe timp de vară, tenul are nevoie de o îngrijire suplimentară. Razele agresive ale soarelui pot afecta în mod negativ starea pielii, de foarte multe ori pe termen lung. Este foarte important, așadar, să te asiguri că pielea este bine hidratată și să folosești creme cu factor mare de protecție solară.

image

Evident, o vizită într-un salon cosmetica Bucuresti poate fi binevenită, atât timp cât îți alegi cu atenție procedurile pe care le urmezi.

Ce proceduri trebuie să eviți pe timp de vară?

1. Împachetările calde. Există mai multe proceduri care implică împachetarea piielii cu diverse tratamente calde. Acestea nu sunt de dorit vara, fiind mult maai potrivite pe timp de iarnă. Împachetările reci, în schimb, sunt mult mai indicate deoarece hidratează epiderma și elimina toxinele.

2. Peelingurile. Este bine să renunți la peeling pe timp de vară, mai ales dacă ai pete, arsuri și iritații ale pielii;

3. Epilarea cu laser. Epilarea cu laser este contraindicată pe timp de vară, cel puțin în zonele care sunt supuse razelor solare. Dacă obișnuiești să te epilezi cu laser, poți renunța la epilarea feței, a mâinilor sau a picioarelor pentru câteva luni;

4. Liposucția. Procedurile de liposucție sunt din ce în ce mai populare, însă trebuie să fie evitate pe timp de vară. Acestea lasă cicatrici destul de neplăcute, care nu pot fi ascunse.

5. Machiajul permanent și semipermanent. Un astfel de machiaj poate să nu aibă efectul dorit. De multe ori, din cauza soarelui machiajul ajunge să își schimbe culoarea.

Cum îți îngrijești tenul vara?

Dacă îți dorești un ten perfect pe timp de vară este bine să respecți o serie de reguli:

1. Demachiază-te atât dimineața, cât și seara! Fața este bine să fie cât mai curată, pentru o perioadă lungă de timp;

2. Alege să folosești cosmetice cu factor de protecție UVA și UVB. Poți folosi creme sau fonduri de ten cu factor de protecție care te ajuta să eviți apariția petelor maronii sau accentuarea pistruilor;

3. Încearcă să consumi cât mai mult calciu și folosește creme cu vitamina E;

4. Hidratează-te foarte bine. Apa este extrem de importantă pentru ten. Aceasta compensează umiditatea pierdută prin transpirație și ajută la eliminarea toxinelor;

5. Consumă puține condimente. Pe timp de vară este bine să eviți mâncărurile foarte condimentate. Sunt de evitat alimentele foarte picante, acre și sărate deoarece pot afecta negativ tenul;

6. Spală-te pe față cu apă rece. În fiecare seară este bine să te speli pe față cu apă rece și să folosești comprese pe care să le pui pe ochii închiși. Poți folosi apa normală sau apa de trandafiri.

Un ten frumos necesită o îngrijire atentă, mai ales pe timpul verii atunci când este afectat destul de tare de soare. Dacă respecți câteva reguli, însă, eviți anumite proceduri cosmetice și te răsfeți cu proceduri potrivite pentru anotimp, te vei putea bucura de un ten perfect, fără coșuri, riduri și alte imperfecțiuni.