Măşti cu gelatină care te întineresc vizibil

2 jpg jpeg

Deşi efectele benefice ale gelatinei pentru păr şi piele sunt mai puţin cunoscute, ingredientul reface nivelul de colagen al pielii, deoarece în timp pielea nu mai produce suficient colagen, astfel că se formează primele riduri.

Iată, aşadar, trei exemple de măşti cu gelatină, care luptă împotriva tenului îmbătrânit!

Mască cu lapte şi gelatină

Această mască pe bază de gelatină şi lapte hrăneşte pielea în profunzime şi îi redă elasticitatea.

Ai nevoie de: 20 de grame de gelatină neutră şi o jumătate de pahar de lapte.

Laptele se încălzeşte un pic, în timp ce într-un alt recipient se dizolvă gelatina cu puţin lapte rece, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Apoi, adaugă peste gelatină laptele călduţ şi amestecă din nou. Aplică masca pe faţa curată cu ajutorul unei dischete demachiante sau pensule speciale. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu avocado şi gelatină

Ai nevoie de: jumătate de fruct de avocado, un pahar de apă plată (200 ml) şi 20 grame de gelatină.

Mai întâi, se pasează fructul de avocado cu o furculiţă până se formează o pastă omogenă. Între timp, se încălzeşte apa şi se adaugă gelatină, amestecând bine. Apoi, se combină pulpa de avocado cu gelatina diluată din care va rezulta o mască cu consistenţa unei creme. Se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze 20 de minute.

Mască cu lămâie şi gelatină

Această mască redă elasticitatea tenului şi atenuează petele cauzate de îmbătrânire sau de soare. Masca trebuie aplicată seara.

Ai nevoie de: 15 grame de gelatină, 50 ml de apă, 25 de ml de suc de lămâie şi 15 grame de miere.

Ca în cazul reţetelor anterioare, se încălzeşte uşor apa (nu se fierbe) şi se diluează gelatină, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Opreşte focul odată ce amestecul devine omogen şi adaugă sucul de lămâie şi mierea. Amestecă din nou pentru încorporarea ingredientelor.

Masca se aplică de 3 ori pe săptămână, seara, pe tenul perfect demachiat înainte. Se lasă să acţioneze 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică orice cremă hidratantă.