Arsenalul de produse pentru îngrijirea dinților folosit de o bloggeriță cu zâmbet perfect

Toată lumea îşi doreşte o dantură sănătoasă, cât mai frumoasă şi dacă se poate de un alb imaculat, iar bloggerița Ioana Dumitrache și femeile din comunitatea ei, nu fac excepţie. Din acest motiv, Ioana a explicat cum își îngrijește dinții pentru a afișa un zâmbet strălucitor și a expus arsenalul de produse care o ajută pe ea și care ne-ar putea ajuta și pe noi.

1 zambet femeie jpg jpeg

Zâmbetul fără griji se menține cu grijă pentru dantură. Foto: Shutterstock

1. Periuţa de dinţi. Ioana Dumitrache spune pe blogul ei că este esenţial să aveţi o periuţă de dinţi potrivită nevoilor danturii voastre, pe care să o schimbaţi la fiecare trei luni. „Eu le prefer pe cele cu perii moi, care nu rănesc gingiile, iar acum voi încerca şi o periuţă electrică ce poate fi conectată la telefon. Însă recomandarea mea este să vă consultaţi cu medicul vostru dentist şi să aflaţi ce fel de periuţă de dinţi este potrivită danturii voastre.”

2. Apa de gură. Bloggerița insistă să nu tratăm apa de gură ca pe un moft, pentru că nu este, mai ales pentru persoanele care suferă de diferite afecţiuni gingivale.„ În plus, apa de gură elimină până la 99% dintre bacteriile pe care curăţarea prin periaj nu o poate face. Asta înseamă menţinerea sănătăţii bucale cât mai mult timp”, expică Ioana Dumitrache pe blogul său.

3. Aţa dentară. Ioana menționează că ține mereu în geantă o rolă cu aţă dentară pentru momentele în care îi rămân resturi între dinţi şi i-ar putea crea disconfort. „Dar să ştiţi că aţa dentară trebuie folosită frecvent după periaj pentru a curăţa spaţiile dintre dinţi unde periuţa nu poate ajunge. Şi acolo pot rămâne resturi care în timp se pot transforma în mici carii”, spune Ioana Dumitrache.

4. Perii interdentale. Ioana spune că acestea i-au îmbunătăţit viaţa de când le-a descoperit. Se transportă foarte uşor în geantă, căci au o mică carcasă de protecție și sunt  uşor de utilizat atunci când ţi-au rămas resturi de alimente între dinţi şi te jenează foarte tare.

Citește și Cum știi dacă porți un „bagaj emoțional” care te blochează?