De ce unele femei sunt atrase de bărbaţii însuraţi

Fiecare femeie are propiile preferinţe în materie de bărbaţi. Unele dintre ele aleg o relaţie cu un bărbat căsătorit, în ciuda suferinţei care implică acest lucru. Dar care este motivaţia pentru acest lucru?

image

Foto: Shutterstock

S-ar putea spune că femeile care aleg relaţiile cu bărbaţi însuraţi jonglează între iubire, speranţă, trădare şi visuri spulberate. În general, amantele trăiesc o poveste de dragoste fără speranţă. De ce se implică însă ele în relaţii care le fac să sufere?

Francesco Alberoni, specialist în studiul emoţilor colective şi a sentimentelor umane, explică motivele pentru care unele femei se implică în relaţii amoroase cu bărbaţi căsătoriţi.

În primul rând, ar putea fi vorba despre o situaţie excitantă sau seducătoare. Potrivit lui Francesco Alberoni, există mai mulţi factori implicaţi în acest fenomen, iar femeile care aleg să iubească bărbaţi însuraţi au o psihologie diferită, deşi pot avea multe elemente comune.

Citeşte şi: Semne care arată că ai nevoie de sex mai des

Amorul liber

Nu toate femeile vor să se căsătorească! Unele vor relaţii libere, iar uneori acest lucru înseamnă şi implicarea în relaţii cu bărbaţi căsătoriţi. Ba chiar, potrivit unora dintre ele, sunt de preferat bărbaţii însuraţi, pentru a nu avea prea multe bătăi de cap. Această situaţie convine şi bărbaţilor căsătoriţi, care nu vor să se renunţe la soţii.

Adoră pericolul

Pentru unele femei, o situație periculoasă care poate face parte din fanteziile lor ar fi o stimulare pentru a declanșa sentimentul de iubire. Calitățile omului iubit nu sunt cu adevărat luate în considerare în această situație. Prin urmare, nu este necesar ca între cei doi, amanta şi bărbatul însurat, să existe o apropiere sau chiar afinități pe plan intelectual sau emoțional.

Căutarea competiţiei

Pentru a fi stimulate în dragoste, unele femei caută o rivală, un obstacol sau o ameninţare.

Deţinerea puterii asupra rivalei

În ciuda faptului că trăieşte o relaţie clandestină şi instabilă, o amantă poate dezvolta o relaţie de putere între ea şi soţia înşelată. Simplul fapt că ştie că îi poate distruge căsnicia femeii înşelate îi dă amantei un sentiment de deţinere a puterii. În plus, poate afla lucruri intime despre soţia înşelată. Tot un sentiment de putere îi poate da şi ideea că se bucură de bărbatul acesteia în momente excitatante, evitând rutina care se instalează în cuplurile stabile.