Iată cum mai poți folosi spirtul! Știai?

image

Alcoolul sanitar sau spirtul este adesea folosit pentru dezinfectare, dar și în gospodărie are diferite utilizări. De exemplu, cu ajutorul lui, poți să cureți petele dificile.

Ingredientul activ din compoziția spirtului este etanolul, compus cu acţiune antiseptică și dezinfectantă. De obicei, este recomandată o proporție de 70% spirt și 30% apă pentru dezinfectarea meselor, telefoanelor, clanțelor și obiectelor pe care le folosești frecvent. Iată și alte lucruri pe care le face acest produs!

Înlătură cerneala

Poți folosi spirtul pentru a îndepărta petele de cerneală, grăsime și ulei de pe suprafețele textile. Tot ce trebuie să faci, este să aplici o cantitate mică de spirt pe pată, să tamponezi ușor, apoi să speli obiectul, așa cum o faci în mod obișnuit.

Spală geamurile

Spirtul te ajută să obții geamuri curate și strălucitoare, fără urme de apă, săpun sau pete. Aplică puțin spirt pe o lavetă din microfibră, curăță geamul, apoi șterge din nou cu un prosop de bucătărie curat. Acest produs este eficient și la curățarea geamurilor și dispozitivelor electronice, precum laptopuri, telefoane și televizoare.

Previne îngălbenirea gulerelor

Praful și grăsimea specifică pielii lasă urme pe gulerul cămășii albe. Pentru a preveni acest lucru, înainte să te îmbraci, șterge-te pe gât cu o dischetă înmuiată în puțin spirt.

Curăță etichetele bine lipite

Etichetele lipite pe geamuri, uși și alte suprafețe pot fi înlăturate cu ajutorul spirtului. Înmoaie etichetele cu spirt, așteaptă câteva minute, apoi cu ajutorul unui burete, curăță suprafața.