Iată ce te ajută să previi ridurile!

Semne ale trecerii timpului, ridurile pot fi estompate dacă foloseşti produsele potrivite.

image

Ridurile apar ca urmare a procesului natural de îmbătrânire, pe măsură ce scade producția de colagen și elastină, substanțe esențiale pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Şi expunerea la soare accelerează apariția prematură a acestor linii fine, la fel și fumatul, alimentația dezechilibrată, lipsa de somn, stresul cronic și expresiile faciale repetate, cum ar fi ridicarea sprâncenelor și încruntarea. Iată ce poţi face pentru a le încetini!

Vezi şi: Orice femeie ar trebui să facă aceste lucruri după 40 de ani

Aplică zilnic cremă cu protecție solară

Expunerea la soare fără protecţie este unul dintre principalii factori care contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii. Dar studiile spun că folosirea frecventă a cremelor cu factor de protecție solară (FPS) încetinește apariția ridurilor și a petelor pigmentare. Pentru a-ți proteja pielea de razele ultraviolete (UV), aplică zilnic pe ten un produs cu FPS 30 sau 50, chiar și în zilele înnorate, și evită expunerea prelungită la soare.

Folosește retinol

Derivat al vitaminei A, retinolul are un rol important în regenerarea celulară, stimulând producția de colagen și elastină. În plus, această substanță are rol antioxidant, adică protejează pielea de stresul oxidativ, de daunele cauzate de radiațiile ultraviolete și susține formarea de vase de sânge, care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului general al pielii. Pentru început, se recomandă aplicarea unei cantități mici de retinol pentru a testa toleranța, și folosirea acesteia la un interval de 2 zile.

Vezi şi: Vrei să ai o piele tânără? Iată ce te ajută!

Hidreatează din interior şi exterior

Menținerea unei hidratări corespunzătoare este esențială pentru sănătatea pielii și prevenirea ridurilor. Pe lângă consumul suficient de apă pe parcursul zilei, îți recomandăm să aplici zilnic o cremă cu efect hidratant, potrivită tipului tău de ten. Cercetările arată că folosirea produselor care conțin acid hialuronic și vitamina C sunt eficiente în prevenirea formării și adâncirii ridurilor. De asemenea, ceaiul de roiniță, consumat frecvent, poate ajuta la creșterea elasticității pielii.

Adoptă o dietă plină de vitamine

Alegerile alimentare pot influența felul în care arată pielea. Un studiu din 2019 a arătat că femeile care consumă frecvent o cantitate mare de carne roșie și gustări bogate în ulei și zahăr tind să aibă mai multe riduri decât cele care nu o fac. La polul opus, o dietă bogată în antioxidanți, vitamine și minerale, poate susține sănătatea pielii. Pentru o piele radiantă, consumă alimente bogate în vitamina C, vitamine E, betacaroten și acizi grași Omega-3. Surse de aceste substanțe sunt ceaiul verde, uleiul de măsline, somonul, avocadoul, rodiile, semințele de in și legumele, în special  morcovii, dovleacul, verdețurile, salatele, ardeiul gras și broccoli.

Ai grijă de poziția în care dormi!

Un somn neîntrerupt, de 7-8 ore, este important pentru regenerarea pielii și prevenirea oboselii excesive, dar și poziția în care te odihnești contează. Un studiu a arătat că oamenii care dorm pe o parte sau pe burtă sunt predispuși la apariția prematură a ridurilor. O modalitate de a preveni acest lucru, este să încerci să dormi pe spate și, de asemenea, să folosești fețe de pernă din mătase, care ajută pielea să rămână hidratată în timpul somnului.