Vrei să ai o piele tânără? Iată ce te ajută!

image

Pentru prevenirea ridurilor, liniilor fine, petelor pigmentare și pielii uscate, ajută aplicarea constantă și din timp a produselor cosmetice ce conțin ingrediente cu efect de antiimbătrânire.

Acid hialuronic

Cunoscut și ca glicozaminoglican, acidul hialuronic este o substanță (polizaharidă) care se găsește, în mod normal, în organism, cu precădere în piele și cartilagii. Acidul hialuronic ajută la menținerea barierei hidrolitice a tegumentului și la sintetizarea elastinei și colagenului în țesuturi, substanțe vitale pentru aspectul pielii. Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, producția începe să scadă și, de aceea, este necesară folosirea produselor care îl conțin. Poate fi administrat ca parte integrată a produselor cosmetice (creme, loțiuni, serumuri) sau sub formă de injecții, fiole și pastile. Acidul hialuronic conferă hidratare, îmbunătățește elasticitatea, ajută la netezirea liniilor fine, la prevenirea și estomparea ridurilor. Această substanță este, în general, sigură pentru toate tipurile de ten.

Glicerină

Acest ingredient natural conferă hidratare și ajută la repararea pielii uscate sau crăpate. Totodată, glicerina este excelentă și pentru reducerea punctelor negre, coșurilor și acneei. Datorită capacității sale de a bloca pierderea umidității din piele, poate fi aplicată la sfârșitul zilei pentru a beneficia de piele hidratată pe tot parcursul nopții. Pont: pentru a obține rezultate bune, încearcă această mască: amestecă 3 lingurițe de lapte cu 1 linguriță de glicerină, aplică pe ten, lasă să acționeze peste noapte și clătește a doua zi.

Retinolul

Cel mai popular și recomandat ingredient secret din cremele antiîmbătrânire, retinolul este o formă de vitamina A, care estompează liniile fine, petele pigmentare și, totodată, stimulează regenerarea celulară. În cazul în care ai leziuni provocate de acnee și inflamații, vitamina tinereții bifează cu succes și aceste probleme.

Vitamina C

Cu puternic efect antioxidant, vitamina C ajută la neutralizarea radicalilor liberi cauzați de expunerea la factori de mediu, cum ar fi soarele sau poluarea. Acest lucru înseamnă că protejează pielea de deteriorare și previne apariția ridurilor și petelor întunecate. Totodată, această substanță stimulează producția de colagen în organism, adică ajută la reînnoirea celulelor pielii. Pont: Pentru a include vitamina C în rutina ta de îngrijire, amestecă într-un bol 2-3 linguri de piure de mango cu 5-6 picături de glicerină, aplică pe ten și lasă să acționeze cel mult 10 minute.

Dimeticonă

Datorită rolului său protector, dimeticona este o substanță frecvent prezentă în produsele destinate îngrijirii, deoarece netezește pielea, îi conferă o textură catifelată, previne și estompează liniile fine. Când este aplicată, dimeticona formează, de asemenea, o barieră protectoare care împiedică pierderea de umiditate a pielii și oferă protecție împotriva iritanților și alergenilor. Dimeticona se regăsește în creme hidratante, loțiuni cu protecție solară și în produse de machiaj, precum fond de ten sau primer.

Cum menţii pielea tânără

Pentru a reduce îmbătrânirea prematură a pielii, este necesar să aplici zilnic o cremă cu protecție solară, chiar și în zilele mohorâte, să reduci sau să eviți consumul de alcool, care deshidratează pielea, și să eviți să fumezi. De asemenea, nu uita să consumi zilnic cel puțin 2 litri de apă și să aplici zilnic pe ten o cremă hidratantă, care ajută la reținerea umidității, oferindu-i pielii un aspect tineresc.

Vezi şi: Poţi trata acneea cu remedii naturale? Leacuri de încercat