Ce facem pentru a nu ajunge la ulcer!

1 2 jpg jpeg

Gastrita se manifestă prin arsuri la stomac, indigestie sau prin senzaţia permanentă de foame, chiar după mesele săţioase. Printre cauzele care provoacă apariţia acesteia se numără cantitatea prea mare de suc gastric secretată în timpul digestiei, consumul de alcool în exces, administrarea medicamentelor antiinflamatoare sau stresul.

Ulcerul se poate declanşa în urma infectării cu bacteria Helicobacter pylori. Alte cauze pot fi reprezentate de administrarea medicamentelor iritante, precum aspirina, ibuprofenul şi diclofenacul, sau a pastilelor destinate tratării osteoartritei.

”Atât stilul de viaţă cât şi alimentaţia ne ajută să nu ajungem la ulcer. Este o combinaţie de factori. Sunt obligatorii trei mese pe zi. Alcoolul, fumatul, cafeaua, dar şi condimentele pot favoriza apariţia ulcerului. Cafeaua consumată pe stomacul gol nu este benefică pentru stomac. Gastrita este o inflamaţie a mucoasei, iar ulcerul este leziunea mucoasei gastrice.

Durerea în capul pieptului, greaţa, senzaţia de vomă, balonarea după masă pot indica o gastrită. La ulcer simptomatologia este mult mai zgomotoasă. Helicobater pylori este o bacterie care netratată duce la ulcer. 25% dintre bolnavii de ulcer au această bacterie în sânge”, a spus medicul chirurg Bogdan Safta, la Antena 3.

”Atenţie! O gastrită netratată poate duce la ulcer” a mai adăugat medicul.