Este frigiderul mai murdar decât WC-ul?

Experții în sănătate și igienă alimentară spun că frigiderul tău ar putea fi mai murdar decât scaunul de toaletă.

El are putea găzdui „bacteriile urâte”, dacă nu urmezi o rutină specifică de curățare.

Când te gândești la locurile din casa ta care sunt terenuri de reproducere pentru bacterii, nu iei neapărat în calcul frigiderul, tocmai pentru că frigul ar trebui să oprească replicarea bacteriilor.

Cu toate acestea, cercetări recente, efectuate de experții în igiena alimentară de la High Speed Training, au descoperit că frigiderul este de 3 ori mai murdar decât un scaun de toaletă.

Frigider FOTO Shutterstock jpg

După ce au analizat diverse părți ale frigiderului, cercetătorii au a descoperit că ușa frigiderului era cea mai murdară zonă și ascunde cele mai ridicate niveluri de bacterii.

Natasha Blythe expert în igienă alimentară la High Speed Training, a explicat de ce frigiderul tău ar putea găzdui aceste microorganisme și ce să faci în privința asta.

Blythe a spus: „În primul rând, o ușă a frigiderului care funcționează corect este de obicei partea cea mai caldă a frigiderului. De obicei, bacteriile se dezvoltă și cresc la temperaturi mai calde și, prin urmare, este un teren de reproducere perfect pentru microbi.”

Un alt motiv din spatele nivelurilor ridicate de bacterii care se ascund în aparatul de uz casnic ar putea fi depozitarea incorectă a alimentelor.

Ușa frigiderului este de obicei locul potrivit pentru depozitarea laptelui, dar temperaturile calde din această zonă permit bacteriilor să se dezvolte, crescând riscurile de deteriorare.”, scrie Express, citând experta.

De aceea, ea a recomandat să depozitezi laptele în spatele frigiderului, unde este cel mai rece, și să muți în față sucul, maioneza, ketchupul, dulceață și alte borcane sau sticle.

Blythe a recomandat curățarea în profunzime a frigiderului din bucătărie de cel puțin trei ori pe an și a avetizat că  „Atunci când vine vorba de curățare, compartimentele ușii frigiderului pot fi trecute cu vederea și acest lucru poate contribui și la acumularea de bacterii”, spune Blythe.

Cum să cureți  în profunzime frigiderul

Pentru a minimiza riscul ca organismele să colonizeze frigiderul, Blythe a recomandat curățarea în profunzime de cel puțin trei ori pe an.

„Acest lucru se face cel mai bine atunci când frigiderul este aproape gol,”, a spus experta. Ar trebui să scoți totul din frigider, inclusiv rafturile și sertarele, și să cureți interiorul cu o soluție de apă cu săpun, deoarece substanțele chimice dure pot rămâne în frigider și pot contamina alimentele proaspete odată ce reaprovizionezi frigiderul.

Blythe a adăugat: „Ștergeți și curățați frigiderul de sus în jos pentru a vă asigura că nu contaminați zonele pe care le-ați curățat deja.

„Odată ce totul este curat, este important să uscați toate suprafețele pentru a elimina orice exces de umiditate.” De asemenea, Blythe recomandă să speli toate rafturile și sertarele care au fost scoase cu apă fierbinte și săpun pentru a se asigura că totul este proaspăt și curat.

În cele din urmă, trebuie să ștergi și exteriorul frigiderului, acordând o atenție deosebită punctelor pline de germeni precum mânerul.