Două suplimente care susțin frumusețea pielii

In topul suplimentelor alimentare ideale pentru a menține frumusețea și tinerețea pielii se află acidul alfa lipoic și qoenzima Q10, scrie Healthline.com.

Studii recente au demonstrat că acidul alfalipoic produs în mod natural și de corpul uman este un antioxidant puternic, implicat în mai multe procese metabolice de la nivel celular. El are capacitatea de prevni inflamțiile care duc la leziuni celulare, procese care, dacă au loc, generează plăci de aterom ce blochează arterele, îmbătrânesc celulele și scad flexibilitatea articulară.

ten tanar suplimente

Suplimentele alimentare previn îmbătrânirea prematură. Foto: Shutterstock

Prin efectul antiinflamator, poate neutraliza o serie de substanțe toxice care pătrund în organism. Foarte important este că acidul alfalipoic previne și complicațiile neurologice produse de diabet, sau de scleroza arterelor.

Un studiu a demonstrat că acidul alfa lipoic reduce ridurile adânci și duce la dispariția celor fine, scrie publicația americană Living Healthy. Un alt studiu a demonstrat că acidul alfalipoic ajută la ștergerea cicatricelor. Ambele studii au fost realizate de profesor dr. dermatolog de la Universitatea Yale, Nicholas Perricone autorul bestseller-ului internațional "The Wrinkle Cure".

Coenzima Q10 are proprietății de vitamina și se găsește în toate celulele organismului. Rolul ei este esențial pentru producerea energiei. În absența coenzimei Q10, celulele nu mai poat elibera energie și mor. Celulele musculare, cerebrale, hepatice și cardiace au cea mai mare nevoie de coenzima Q10, pentru că sunt cele mai mari consumatoare de energie ale organismului.

Organismul nu mai poate produce suficientă coenzima Q10 după vârstă de 30 de ani, iar specialiștii au observat că acest aspect este în stansa legătură cu procesul de îmbătrânire.

Deoarece are efect de puternic antioxidant comparabil cu cel al vitaminei E, coenzima Q10 previne degradarea țesuturilor prin acţiunea radicalilor liberi și, implicit, încetinește procesul de îmbătrânire. De asemenea, s-a demonstrat stimulează metabolismul colagenului, prevenind, pe de o parte, apariția ridurilor, iar, pe de altă parte, diminuându-le pe cele deja formate. În plus, furnizează celulelor energia necesară procesului de regenerare a pielii.

Citește și Când trebuie luate suplimentele cu vitamina D