Cremă de aloe contra soarelui de iunie

1 2 jpg jpeg

Când apare arsura solară?

Arsura solară este produsă de expunerea excesivă la soare sau la solar. După arsură, pielea se inflamează şi se înroşeşte la circa două ore după expunere. Arsurile solare sunt disconfortante, inestetice, dar de asemenea, pe termen lung, sunt asociate cu riscuri importante pentru sănătatea noastră, chiar şi cu apariţia cancerului de piele.

Care sunt zonele cele mai expuse?

Zonele care se ard cel mai rapid, la doze de ultraviolete mai mici, sunt umerii, spatele şi faţa. Persoanele cu pielea albă se ard mai uşor decât cele cu pigment mai închis. De asemenea, suprafeţele ce reflectă soarele (nisipul, apa, zăpada), umiditatea crescută, contribuie la apariţia unei arsuri mai intense.

Care sunt primele semne?

Înroşirea pielii poate fi însoţită de usturime, mâncărime, apariţia de băşicuţe şi, ulterior, descuamare în 4-7 zile. În cazurile de arsuri severe pot să apară stări de greaţă, dureri abdominale, slăbiciune, febră, frisoane, dureri de cap şi chiar o creştere a ritmului cardiac, cazuri în care prezentarea la medic este indicată.

Cum se tratează?

În primul rând, nu vă mai expuneţi la soare. Aspirina sau antiinflamatoare de tip ibuprofen sunt utile pentru scăderea inflamaţiei , dacă se administrează din vreme.

Aplicaţi comprese cu apă rece sau loţiuni cu aloe vera.

Băile cu apă la temperatură cât mai scăzută pot fi de ajutor.

Nu folosiţi uleiuri sau săruri de baie, loţiuni sau creme parfumate, întrucât pielea arsă se poate sensibiliza şi pot să apară iritaţii sau alergii.

Folosiţi emoliente speciale pentru piele sensibilă.

Beţi multe lichide (fără alcool) pentru a combate deshidratarea.

Protejaţi-vă

Tratamentul începe înainte de a ne expune la soare, prin prevenire apariţiei acestor arsuri, folosind creme cu ecran solar, cu factor de protecţie cât de mare, mininum 15, cu protecţie dublă anti UVA, UVB, aplicat cu 30 de minute înainte de expunere şi reaplicat în timpul zilei.

image