De câte ori ar trebui să faci sex pe săptămână?

Conform experților în relații, persoanele care formează cupluri nu ar trebui să fie leneșe în ceea ce privește viața lor sexuală, scrie DailyMail.

Expertul în relații Jake Maddock a spus pentru  DailyMail cât de des ar trebui să facă sex cuplurile, conform unor cercetări științifice. Recomandarea sa este ca orice cuplu să aibă activitate sexuală de minimum două - trei ori pe săptămână, cu beneficii pentru sănătatea mentală și fizică

Există însă și alți experți care spun că nu există un „număr magic” în privința raporturilor sexuale.

Jake Maddock, expert în relații a spus:

„Există o grămadă de dovezi științifice  în spatele acestei afirmații. S-a demonstrat prin studii că este foarte bine ca femeile să aibă orgasm de trei ori pe săptămână. Este bine pentru sănătatea lor mentală, sănătatea lor fizică, este bine pentru corpul lor” a spus  Jake Maddock.

cuplu sex jpg

Partenerii pot percepe diferit numărul ideal de raporturi sexuale. Foto: Shutterstock

Acesta a continuat explicând că sexul de trei ori pe săptămână este bun pentru reglarea hormonală a bărbaților, sănătatea mintală, sănătatea fizică. El a subliniat și faptul că pe măsură ce trece timpul, cuplurile devin „leneșe” și nu mai fac sex atât de des.

„Oamenii din relații de lungă durată par să devină leneși și dacă fac sex o odată pe săptămână tind să creadă ca totul este în regulă, apoi o data pe lună și pe parcurs devin din ce în ce mai leneși, însă sexul de trei ori pe săptămână îi ține pe oameni pe drumul cel bun.”

Un studiu publicat în Archives of Sexual Behavior a arătat că persoanele căsătorite fac sex de 51 de ori pe , adică de aproximativ o dată pe săptămână.

Dar alții susțin că nu există un „număr magic” când vine vorba de numărul raporturilor sexuale.

Terapeutul de cuplu și sexologul Isiah McKimmie a declarat pentru House of Wellness că numărul variază și se bazează pe viață și circumstanțe.

„Nu există un număr care să creeze o relație grozavă și este normal ca doi parteneri să aibă idei diferite despre cât de mult sex își doresc”, a spus Isiah.

„Important este ca în cuplu să existe preocuparea pentru a găsi plăcerea sexuală care funcționează pentru amândoi.”

Citește și Iată ce probleme de sănătate se pot agrava toamna