Cum să suporți mai ușor temperaturile încă ridicate ale începutului toamnei - 6 sfaturi pentru cei care nu suportă căldura

image

Calendarul spune că toamna a început, însă temperatura de afară ne arată că vara este încă alături de noi. După trei luni în care am avut parte de caniculă, fiecare zi călduroasă care vine poate să fie greu de suportat. Din fericire, există anumite obiceiuri pe care le poți urma, care te ajută să faci față căldurii mult mai ușor. Iată ce poți face pentru o toamnă mult mai plăcută.

Adaptează ritualul de îngrijire la temperaturile ridicate

Dacă îți place să ai grijă de pielea ta, este important să știi că și ea are nevoie de produse specifice în zilele călduroase. Înlocuiește untul de corp cu o loțiune hidratantă cu textură ușoară, care intră ușor în piele. Astfel, nu vei avea senzația de piele lipicioasă și uleioasă, mai ales atunci când transpiri. Totodată, nu uita că orice ritual de îngrijire trebuie să se încheie cu aplicarea unei creme cu SPF de minimum 30, pentru a fi protejată în fața razelor UV. Expunerea prelungită la soare poate deteriora, de asemenea, părul, care are tendința de a se usca. Poți folosi în acest sens creme pentru ingrijirea parului bogate în uleiuri, precum cel de argan, care repară, hrănesc și hidratează în profunzime podoaba capilară. În ceea ce privește parfumurile, orientează-te către notele citrice, marine sau florale, care sunt mult mai ușor de suportat pe căldură. De exemplu, un parfum cu note picante si lemnoase, cu acorduri florale, îți va oferi fix prospețimea de care ai nevoie când temperaturile cresc.

Hidratează-te adecvat

În zilele călduroase, ai mai multe șanse să te deshidratezi, deoarece transpiri mai mult. Pentru a înlocui fluidele pierdute, este important să bei multă apă sau băuturi pentru sportivi, care conțin săruri de rehidratare. În același timp, este important să eviți excesul de cofeină, care te poate deshidrata ușor, cât și consumul de băuturi alcoolice, cu același efect. Dacă observi că ai gura uscată, dureri de cap, amețeli, este foarte posibil să fii deja deshidratat. Nu aștepta până simți senzația de sete, ci asigură-te că bei constant apă, cât să acoperi necesarul zilnic.

Mănâncă mese ușoare

Evită să consumi mâncăruri greu de digerat, picante sau fierbinți, pentru că ele nu te vor face decât să transpiri mai mult și să resimți imediat o senzație de moleșeală. Iar moleșeala nu face casă bună cu temperaturile crescute. Înlocuiește-le, în schimb, cu multe legume, fructe, pește, carne slabă și supe, care te vor ajuta să faci față mai ușor căldurii.

Fă sport dimineața

Dacă ești o persoană activă, care iubește mișcarea în aer liber, alege să-ți faci antrenamentul la primele ore ale dimineții, când temperaturile sunt mai scăzute, iar soarele nu este atât de puternic. Efortul făcut în mijlocul zilelor călduroase de toamnă, în aer liber, te predispune la insolație. Dacă programul nu îți permite să faci sport dimineața, fă-ți tura de parc înainte sau după ce soarele apune, pentru a te simți confortabil.

Pornește aerul condiționat

Fie că lucrezi de acasă sau de la birou, nu ești obligat să înduri căldura din interior, ci este important să te simți confortabil. Randamentul tău va fi afectat, de aceea este indicat să pornești aerul condiționat și să-l folosești cât timp este nevoie.

Îmbracă-te adecvat temperaturilor

Chiar dacă este toamnă, nu e cazul să scoți geaca din dulap dacă temperaturile nu o cer. Continuă să îmbraci haine lejere, din materiale naturale și care lasă pielea să respire. Inul, bumbacul, muselina și mătasea sunt cele mai potrivite. Evită, în schimb, materialele sintetice precum poliesterul, care pot cauza iritații pielii sensibile. Acoperă-ți capul cu o pălărie sau cu o șapcă și nu uita de ochelarii de soare, deoarece și ochii au nevoie de protecție în fața luminii puternice.

Temperaturile ridicate de toamnă sunt doar o chestiune de timp deoarece, în curând, vremea răcoroasă își va face apariția. Până atunci, protejează-te de soare pe cât posibil, prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase, de care va beneficia întregul tău organism.

Sursa foto: Freepik