Ce trebuie să știi înainte de a alege un vibrator

Să-ți explorezi corpul îți oferă plăcere și te ajuta să-ți înțelegi mai bine nevoile. Încet și constant, vibratorul devine un prieten de încredere pentru cunoașterea și potențarea plăcerii, dar știi cum să-l folosești corect? Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi pentru a utiliza un vibrator în siguranță!

image

Alege vibratorul care nu îți va crea disconfort. Foto: Shutterstock

Ce este un vibrator?

Un vibrator este o jucărie sexuală concepută pentru a produce senzații plăcute prin stimularea organelor genitale și a altor zone sensibile ale corpului. De obicei, constă dintr-un motor electric care generează vibrații care sporesc plăcerea și excitația sexuală. Ele vin într-o varietate de forme, dimensiuni și modele care răspund nevoilor diferite ale diferitelor persoane. Vibratoarele sunt folosite pentru plăcere, iar persoanele ar trebui să acorde prioritate confortului și siguranței atunci când le folosesc.

Medicul ginecolog și expert în infertilitate dr. Tanushree Pandey a spus:

Ia în considerare dimensiunea și confortul

Un vibrator are diferite forme și dimensiuni și ar trebui să alegi unul ținând cont de ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Așadar, întreabă-te dacă îl cumperi pentru că ai nevoie de el sau doar vrei să încerci ceva nou. Ar trebui să te asiguri că iei în considerare siguranța și confortul tău atunci când faci acest lucru. Asigură-te că explorezi și îl alegi pe cel care ți se potrivește cel mai bine.

Citește cu atenție instrucțiunile

Nu uita să citești cu atenție instrucțiunile înainte de a cumpăra sau de a folosi un vibrator. Acest lucru te va ajuta să înțelegi cum îl poți folosi și menține curat.

Alege materiale sigure și neporoase

Este important să iei în considerare materialul vibratorului înainte de a investi în el. Ar trebui să alegi materiale neporoase, cum ar fi siliconul de calitate medicală, sticla borosilicată și metalele precum oțelul inoxidabil sau aluminiul.

Curăță-l corespunzător

Igiena este o parte integrantă a siguranței. Curăță bine vibratorul înainte și după utilizare. Dacă nu-l cureți, te expui la infecții care cresc riscul de a dezvolta boli. O modalitate de a ușura curățarea vibratorului este să cumperi vibratoare fabricate din materiale pe care le poți steriliza ușor.

Folosește un lubrifiant

Lubrifiantul este o substanță care ajută la reducerea frecării în timpul actului sexual. Poți folosi un lubrifiant pe bază de apă sau pe bază de silicon care ajută la îmbunătățirea confortului și la reducerea frecării. Asigură-te că lubrifiantul este compatibil cu materialul vibratorului.

Nu împărți niciodată un vibrator cu altă persoană

Indiferent de cât de aproape ești de cineva, evită să împarți un vibrator cu o altă persoană. Nu numai că este neigienic, dar poate fi periculos pentru sănătatea voastră.

Ascultă-ți corpul

Folosirea unui vibrator îți poate oferi o plăcere imensă, dar nu se potrivește tuturor dintr-un motiv sau altul. Asigură-te că îți respecți corpul atunci când și oprește-te dacă ai un discomfort, durere sau iritație.

Așadar, ține cont de aceste lucruri pentru a îmbrățișa bucuria de a folosi un vibrator de dragul bunăstării tale sexuale.

Sursa: Health Shots