Când ar fi bine să bei un pahar cu apă?

S-ar putea să bei apă când simți că îți este sete. Dar, pentru creier, lipsa hranei și apei se poate interpreta la fel. Așa că înțelege-ți corpul, și află care ar fi momentele în care e bine să bei un pahar de apă.

image

Hidratarea poatepreveni o serie de disfuncții din organism. foto: Shutterstock

Când te trezești

Primul lucru pe care ar trebuie să-l faci dimineata când te trezești este să te hidratezi. Poți alege să storci o jumătate de lămâie într-un pahar cu apă și să te bucuri de fitonutrienții antioxidanti, vitamina C și potasiul pe care ți le oferă.

Ori de câte ori transpiri

Orice te face să transpire, o saună sau o cadă cu hidromasaj, timpul petrecut afară într-o zi fierbinte sau boala, îți pot face corpul să piardă lichide. Pe măsură ce mușchii se încălzesc, corpul transpira pentru a elimina căldura. Va trebui să te răcorești cu apă.

Înainte, în timpul și după exercițiu fizic

Ai nevoie de multă apă pentru a înlocui ceea ce transpiri. Bea câte o gură de apa la fiecare 10-15 minute de exercițiu fizic, în timp ce ești activ. Și bea apă și la finalul activității.

Când ești bolnav

Hidratarea este cheia vindecării atunci când ești bolnav. Simptome precum diareea, vărsăturile și febra pot provoca pierderi extreme de apă. La primul semn de boală, bea multă apă, mai ales dacă nu ți-e foame. Stai departe de alcool și băuturi cu cofeină. Te vor deshidrata și mai tare.

Când ești într-un avion

Te-ai întrebat vreodată de ce îți este atât de sete când zbori? Totul ține de altitudine. Cu cât avionul urcă mai sus, cu atât aerul din cabină devine mai uscat și aproximativ jumătate din aerul din cabină iese în exterior.

Când faci masaj

Terapeutul tău îți va mulțumi dacă bei apă înainte de ședința de masaj. Mușchii tăi vor fi mai moi și mai supli, ceea ce va ușura manipularea țesutului sensibil. Masajul poate elibera substanțe pe care ar trebui să le elimini ulterior cu multă apă și o hidratare bună, este de ajutor.

Înainte de menstruație

Ameliorează disconfortul premenstrual și reduce balonarea dacă te hidratezi corect înainte de menstruație, precum și în timpul menstruației. Una dintre cele mai mari cauze de crampe sau dureri de cap este deshidratarea. Un studiu recent asupra femeilor tinere cu dismenoree, menstruație foarte dureroasă, a constatat că băutul apei le scurtează ciclurile, ameliorează durerile pelvine și le diminuează nevoia de medicamente împotriva durerii.

Când ești obosit

Simți că te părăsește energia? Bea un pahar mare cu apă în care poți adăuga lămâie sau alte arome pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit. Starea ta de hidratare îți afectează în mod direct starea de spirit, memoria și percepția vizuală, relatează British Journal of Nutrition.

Când ai dureri de cap

Unul dintre cei mai frecvenți factori declanșatori ai migrenei este deshidratarea. Unii oameni spun că și o scădere ușoară a aportului de lichide poate provoca o durere de cap intensă. De asemenea, te poate face să te simțiți foarte iritat și neperformant. Apa îți poate fi de mare ajutor într-o astfel de situație.

Înainte de masă

Consumul de apă înainte de masa te poate ajuta să slăbești. Un mic studiu a testat oameni care au băut 500 de mililitri de apă de la robinet sau îmbuteliată cu aproximativ 30 de minute înainte de masă și pe tot parcursul zilei, așa cum și-au dorit. Peste 12 săptămâni, ps-a constatat că au slăbit cu aproape 3 kilograme mai mult decât cei care nu au respectat protocolul.

Când vrei să slăbești

Apa este mai mult decât o modalitate de a umple stomacul fără să conumi calorii. De asemenea, poate accelera metabolismul. Apa accelerează, de asemenea, lipoliza, procesul corpului tău de ardere a grăsimilor pentru a produce energie.

Când trebuie să fii concentrat

Trei sferturi din creierul tău conține lichid. Dacă nivelul de hidratare este prea scăzut, vasele de sânge din acest organ se micșorează, iar acest lucru poate afecta coordonarea, memoria pe termen scurt, durata de atenție și rezistență. Deci, dacă te simți obosit și încurcat, renunță la o băutura energizantă încărcată cu cofeină, simplul consum de apă te poate ajuta să te recuperezi.

Câtă apă este bună?

2,5 - 3 liri de apă pe zi ar putea fi suficienți, dacă nu faci activități speciale sau nu ai condiții de sănătate speciale. Nevoile tale depind de sănătatea ta, de cât de activ ești și de climatul în care locuiești.

Sursa: WebMd