Ce spune sezonul tău preferat despre personalitatea ta?

 Experții în psihologie spun că a avea o preferință pentru un anumit sezon poate fi mai profund decât preferințele pentru să zicem, cafeaua cu gheață sau fierbinte, plaja sau schiul.

Te întrebi ce spune despre tine preferința ta pentru iarnă, primăvară, vară sau toamnă? Iată ce spune sezonul tău preferat despre personalitatea ta

Iarnă

Rece și adesea liniștită, iarna îi poate atrage pe cei care găsesc confort în liniște și apreciază frumusețea unui mediu liniștit și calm, explică Marissa Moore, terapeut și autor la Mentalyc.

„Simbolismul iernii ca timp de odihnă, hibernare și reînnoire poate rezona cu indivizii care caută perioade de întinerire și reflecție interioară”, explică ea. „Pasionații de iarnă pot, de asemenea, să dea dovadă de rezistență și adaptabilitate, deoarece îmbrățișează schimbările care vin odată cu sezonul.”

Veronica Hlivnenko, psiholog certificat și consilier de sănătate holistică la InPulse, este de acord că, deoarece iarna aduce cele mai multe activități în interior în confortul caselor noastre, iubitorii de iarnă sunt mai predispuși să fie introvertiți care apreciază să petreacă timpul singuri sau în cercuri sociale mai intime, sau apropiate de familie.

„Acești oameni sunt orientați către obiective, urmăresc cu răbdare obiectivele pas cu pas. De asemenea, sunt destul de conservatori, făcându-și timp să se gândească prea mult și să cântărească orice schimbare în viață înainte de a le accepta”, spune Hlivnenko.

Primăvara

După cum subliniază Moore, primăvara reprezintă noi începuturi, creștere și trezirea naturii după somnul de iarnă. Cei care preferă primăvara în detrimentul altor anotimpuri se pot identifica cu simbolismul ei, alunui nou început și cu potențialul de creștere și de transformări pozitive, spune ea.

„Oamenii care iubesc primăvara ar putea fi caracterizați prin optimism, entuziasm și un sentiment de reînnoire”, spune Moore pentru Best Life. „Ei tind să fie deschiși la minte, curioși și adaptabili la schimbare. Pasionații de primăvară au adesea o abordare vibrantă și energică a vieții.”

Bayu Prihandito, psiholog și fondatorul Life Architecture, este de acord că cei care iubesc primăvara cel mai mult au șanse mai mari decât alții să se reinventeze continuu.

„Acest sezon semnifică renașterea, care se aliniază cu personalități care gândesc și plănuiesc în avans, pline de speranță, care sunt întotdeauna pregătite pentru un nou început”, explică el.

Vară

Aducând zile mai luminoase, mai calde și mai lungi, vara este asociată cu pozitivitatea și o dispoziție bună, spune Hlivnenko, adăugând că oamenii care preferă acest sezon sunt adesea percepuți ca fiind optimiști, extrovertiți și expresivi.

Majoritatea oamenilor i-ar caracteriza pe iubitorii de vară ca fiind „amici  veseli care se străduiesc să fie în centrul atenției și să distreze pe toată lumea”, notează ea.

Moore este de acord că iubitorii de vară sunt deseori extrovertiți, sociabili și sociali, aventuroși și că acesta poate fi motivul pentru care sunt atrași de sentimentul de libertate al verii. „Oamenii atrași de vară pot găsi bucurie în atmosfera vibrantă, oportunitatea de a călători și șansa de a se conecta cu ceilalți în acest sezon plin de viață”, spune ea.

Cu toate acestea, Hlivnenko adaugă că și cei care iubesc vara au zilele lor întunecate. Ea spune că, în timp ce ei „se uită adesea la viață prin ochelari de culoare trandafirie, sunt mai predispuși la schimbări bruște de dispoziție”.

Toamnă

Este cunoscută pentru culorile uimitoare ale frunzelor care cad, o reamintire viscerală a naturii ciclice a vieții și a acceptării schimbării, spune Moore. „Oamenii care iubesc toamna ar putea aprecia oportunitatea de auto-reflecție și șansa de a găsi frumusețe atât în aspectele care se estompează, cât și în cele emergente ale vieții”, spune ea pentru Best Life. „Ar putea fi introspective, artistice și apreciază activități intelectuale. Pasionații de toamnă sunt adesea atenți la impermanența vieții și găsesc frumusețea în tranziții.”

toamna jpg

Foto: Shutterstock

Hlivnenko adaugă că anotimpul poate fi asociat și cu un temperament nostalgic și uneori melancolic. „Astfel de oameni sunt contemplatori liniștiți, care echilibrează momentul prezent și amintirile din trecut. Le place să adune lucruri, preferând vechiul de mult uitat celui nou", notează ea.

„Dacă îți place mai degrabă toamna și vezi frumusețea în frunzișul gălbui și roșcat, te bucuri de sunetul liniștitor al picăturilor de ploaie și să te entuziasmezi de ceața dimineții, poți fi descris ca un suflet romantic, poetic și sensibil cu o creativitate dezvoltată și interest de creștere spirituală”, adaugă Hlivnenko.

Sursa: Best Life