Ce soluții avem pentru a ne gestiona emoțiile negative într-un mod sănătos?
În ziua de azi, stresul și emoțiile negative sunt greu de gestionat. Un factor declanșator al emoțiilor negative este mânia. Aceasta se manifestă prin tristețe profundă la unii oameni sau prin stări de nervozitate la alții. Unii oameni care sunt frecvent furioși, iritați au tendința de a suferi și de diverse dureri. Se pare că furia activează și diverse grupe musculare, apare o tensiune musculară în anumite părți ale corpului.
Fiecare om experimentează furia la un moment dat, însă nu toți ne-o exprimăm verbal, ci o ținem în interior. Unii oameni se enervează mai mult și asta le efectează starea de sănătate.
O altă emoție intensă este frica, care poate deveni anxietate. Aceste probleme trebuie depășite pe cât posibil, iar pentru asta se pot utiliza diverse metode de tratament. În cazul unor oameni, la care apare o teroare a fricii sau o furie prea mare, nu se mai poate vorbi despre un lucru gestionabil. La ei este vorba despre ce se întâmplă în hipotalamus, care este organul de control ce pornește toate impulsurile alături de amigdală. Hipotalamusul reglează reacțiile fiziologice, răspunsul la stres, frică și controlează secreția de hormoni, cum este cortizolul. El controlează și ritmul cardiac, tensiunea arterială și alte reacții. Acestea joacă un rol în modul cum experimentăm emoțiile negative, furia și anxietatea.
Hipocampul ajută la stocarea amintirilor evenimentelor emoționale negative. El este implicat în interpretarea contextului în care au avut loc emoțiile. Amigdala ajută în procesarea emoțiilor negative (frica, anxietatea). Ea declanșează răspunsuri emoționale rapide la diferiți stimuli amenințători, externi. Amigdala este cea care joacă un rol central în declanșarea emoțiilor negative, hipotalamusul este important în reglarea răspunsurilor fiziologice legate de emoții.
În astfel de cazuri, fiecare om trebuie să-și cunoască emoțiile și să învețe a le canaliza și de a-și schimba comportamentul. Astfel de oameni probabil au avut evenimente traumatice în copilăria lor și de asta ajung ca adulți să se enerveze rapid și să piardă controlul.
Controlul emoțiilor dificile se face cu greutate și reprezintă o mare abilitate
Controlul emoțiilor dificile se face cu greutate și reprezintă o mare abilitate
Desigur, controlul emoțiilor nu este deloc simplu, însă mulți oameni și-ar dori să fie. Astfel de sentimente le trăim și noi, în diverse situații stresante, ele includ anxietatea, furia, depresia, frica, etc. Secretul este să le recunoaștem și să știm să le gestionăm.
Un prim pas în controlul emoțiilor și a gândurilor negative este conștientizarea lor. Când îți cunoști foarte bine modul de a reacționa și îți analizezi emoțiile, ai șanse mari de a depune efort pentru a-ți modifica starea și comportamentul.
Unii oameni cred că nu sunt capabili de a-și controla emoțiile negative, însă acest lucru nu este în întregime adevărat. Ei pot face asta prin consiliere psihologică, astfel pot ajunge să învețe ce să facă în situații stresante, să ducă o viață mai echilibrată, de care să se bucure din plin. Cea mai mare greșeală este să nu recunoască faptul că au probleme atunci când reacționează impulsiv și la nervi.
Prin urmare, în viață, este bine să-ți analizezi reacțiile, să vezi ce emoții ai în diverse situații, dacă sunt sau nu exagerate. Emoțiile sunt răspunsul sistemului nervos la semnalele din mediu. Citirea emoțiilor ajută la găsirea unor soluții prin care să le controlezi și la distragerea atenției de la stimuli.
Pentru a face față mai bine emoțiilor negative, este indicat să nu iei decizii importante sub influența lor. Consecințele unor decizii rele, luate la nervi, pot fi uneori ireversibile.
Dacă ești în căutarea unui produs pentru ameliorarea tuturor tipurilor de dureri și emoții negative, cu efecte pozitive asupra corpului uman, poți încerca un supliment alimentar, ulei de canabis care este 100% organic și poate fi foarte eficient în cazurile de tulburări de anxietate, epilepsie, artrită, insomnie sau schimbări bruște de dispoziție.
Uită de stimulentele negative, cum este fumatul, ca reacție la emoții negative, pentru că nu te ajută deloc. Oamenii cred că stimulentele ar trebui să le calmeze ritmul cardiac, însă în realitate nu este așa. Fumătorii au un ritm mai mare cu 30% decât nefumătorii. Prin urmare, fumatul crește ritmul cardiac și deci este contraindicat.