Câtă apă trebuie să bei zilnic pentru a arde grăsimea de pe burtă?

Să bei mai multă apă și să renunți la băuturile dulci sau îndulcite ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății, hidratare și ar putea fi cheia arderii grăsimii de pe abdomen.

Iată de ce, creșterea consumului de apă ar putea ajuta la arderea grăsimii abdominale și la protejarea organelor vitale, conform medicilor.

Aproape fiecare funcție a corpului nostru se bazează pe apă, iar deshidratarea poate avea  consecințe grave. Totodată, aportul de apă joacă un rol vital în pierderea în greutate.

image

Foto: Shutterstock

Grăsimea de pe abdomen este legată de o serie de probleme de sănătate, cum ar fi tulburările cardiace și circulatorii, hipertensiune arterială și accident vascular cerebral, apnee în somn, cancer intestinal, rezistență la insulină și diabet de tip 2.

Specialistul în nutriție la Spitalul Cromwell, dr. Maya Aboukhater, a spus: „Chiar dacă aveți o greutate sănătoasă pentru înălțimea voastră, oricine poate avea acest tip de grăsime viscerală în jurul organelor interne. Consumând fructe, legume și grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din dieta mediteraneeană vă poate ajuta să rămâneți sănătos și să preveniți acumularea de grăsime viscerală.”

Consumul suficient de apă în fiecare zi ar putea ajuta la arderea grăsimilor de pe abdomen.

Recomandarea este să  bem 6-8 pahare de apă pe zi, iar cheia este să începem să bem dimineața și să continuăm să facem acest lucru în mod regulat pe tot parcursul zilei.

Semnele deshidratării sunt vizibile în culoarea urinei. Astfel, urina întunecată și cu miros puternic este un semn clar de deshidratare și poate fi folosită ca un bun indicator că trebuie să bem mai multă apă.

De asemenea, cel puțin cinci porții de fructe și legume, precum și fasole, pește, ouă, cantități mici de grăsimi nesaturate, cum ar fi uleiul de măsline și băuturi cu conținut scăzut de grăsimi, lactate sau soia, ar putea ajuta la arderea grăsimii din burtă, alături de hidratarea corectă.

Vezi şi: Cum și când să bei apă, conform Ayurveda

Sursa: The Mirror