Alimente cu proprietăţi speciale

1 2 jpg jpeg

În cazul în care nu ştiai, oţetul de mere este bogat în calciu, magneziu, potasiu şi diverse minerale, astfel că dacă îl vei utiliza cu regularitate vei scăpa de celulită în cel mai scurt timp. Mai mult de atât, te va ajuta să elimini toxinele din organism şi să scapi de retenţia de apă.

Poţi să îl adaugi în salate sau să bei dimineaţa o linguriţă de oţet de mere diluată într-un pahar de apă la temperatura camerei.

Este un bun digestiv, eficient în reglarea nivelului glicemic.

Bicarbonatul, bun la toate

1 2 jpg jpeg

Unul dintre alimentele cu o gamă largă de utilizări, bicarbomatul te poate scoate din absolut orice încurcătură.

Îl poţi folosi pentru a calma pielea iritată sau pentru a calma mâncărimea provocată de anumite însecte, dacă îl amesteci cu o cremă sau orice fel de unguent şi masezi până când intră în piele.

În plus te poate ajuta să îţi faci un scrub pentru ten, dacă alegi să îl combini cu uleiul de coocs, la o lingură de bicarbonat se adaugă o jumătate de linguriţă de ulei de cocos şi apoi se masează tenul umed în prealabil.

Scorţişoara îmbunătăţeşte memoria

1 2 jpg jpeg

Poţi să o adaugi la prăjituri, plăcinte sau pur şi simplu în cafea. Este aliatul tău în reglarea nivelului de colesterol dar şi al nivelului glicemic din organism.

În plus, studiile făcute au scos la iveală faptul că acest condiment poate îmbunătăţi abilităţile cognitive.

Află care sunt remediile naturiste pentru tuse AICI

Ghimbirul te scapă de senzaţia de greaţă

2 jpg jpeg

Atât ceaiul de ghimbir cât şi ghimbirul sunt doi aliaţi de nădejde pentru sănătatea ta. Îl poţi folosi în cazul în care trebuie să faci un drum lung cu maşina şi te confrunţi cu senzaţia de greaţa sau rău de maşină.

Beneficiile sale nu se opresc doar aici, proprietăţile sale antibacteriene şi antifungice îţi sunt de un real folos dacă te confrunţi cu eczeme sau arsuri.

Uită de surplusul de kilograme, adăugând ghimbir în smoothie, fresh-uri sau chiar în salate. Va accentua procesul de arderi metabolice şi îţi va oferi o doză de nutrimenţi de calitate.

La fel te poate ajuta şi uleiul de cocos să îţi ingijeşti pielea, să o hidrateze.

Mierea calmează căile respiratorii

2 jpg jpeg

Ai probleme cu tusea? Mierea, datorită proprietăţilor sale antibacteriene va calma iritaţiile căilor respiratorii, iar dacă alegi să o combini cu lămâie îi vei spori valoarea nutriţională.

Mierea este unul dintre cei mai importanţi antioxidant, nu conţine grăsimi şi nu afectează nivelul de colesterol din corp. Ţine cont de faptul că mierea mai închisă la culoare are un conţinut mai mare de apă şi este mai bogată în antioxidanţi.