Ananasul, superfructul care te ajută să slăbești

Este plin de vitamine și minerale esențiale, poate ajuta la scăderea în greutate și este delicios într-o varietate de rețete pentru gustări care te ajută să îți păstrezi suplețea, scrie MensHealth.

ananas jpg

Foto: Shutterstock

„Ananasul este un fruct tropical care conține vitamina C, vitaminele B, fibre, plus mangan. În plus, are bromelaină, substanță care ajută la digerarea proteinelor”, spune dr. Ilyse Schapiro, citat de MensHealth.

Bromelaina funcționează ca o enzimă ce descompune moleculele de proteine ​​în fragmentele mici, precum aminoacizii și peptidele. Odată ce proteinele sunt descompuse, acestea sunt mai ușor absorbite în intestinul subțire.

Bromelaina este, de asemenea, o substanță cu efecte antiinflamatoare, care poate ajuta la ameliorarea durerilor resimțite în corp din cauza unor probleme de sănătate. De exemplu, îi poate ajuta pe cei cu artrită. În plus, manganul este excelent pentru sănătatea oaselor și pentru a le menține densitatea, fapt care poate reduce riscul de osteoporoză mai târziu în viață, afecțiune pe care și femeile și bărbații o pot dezvolta.

Potrivit MensHealth, ananasul proaspăt se poate felia și adăuga în iaurt grecesc sau se poate face o gustare delicioasă cu brânză de vaci. Este delicios adăugat în salate de fructe și cu cereale. Desigur, este răcoritor și hidratant, consumat simplu.

Se poate face și la grătar!

MeansHealth scrie că ananasul se poate găti și pe grătar. Puteți pulveriza puțin ulei pe ananas. Și apoi îl puneți pe grătar și îș lăsați la foc mediu timp de 2-3 minute pe o parte și pe alta. Se pot adăuga: miere sau scorțișoară și zahăr brun sau nucă de cocos și lime pentru a conferi aromă ananasului preparat la grătar.

Ce desert care nu îngrașă, ananasul poate fi consumat sub formă de piure simplu, obținut din fructul tocat la blender sau cu puțin lapte. Piureul se poate pune în forme și se dă la congelator, apoi se poate servi drept înghețată răcoritoare și prietenoasă cu silueta.

Citește și Acestea sunt nevoile de bază ale tuturor copiilor