Sfaturi pentru o vacanţă reuşită - mica farmacie pe care trebuie să o iei cu tine tot timpul!

1 2 jpg jpeg

”Pentru o vacanţă liniştită şi sănătoasă recomand o trusă care să conţină suplimente naturale care să ne ajute să trecem cu bine peste orice problemă. Spre exemplu putem răci şi avem nevoie de diferite produse care să ne scadă febra cum ar fi: ibuprofen, paracetamol, iar dacă răceala se asociază cu o durere în gât, nu uitaţi de comprimatele pentru supt, de preferat cu salvie şi propolis. Schimbăm alimentaţia pentru că pot apărea tulburări ale tranzitului intestinal de tip constipaţie şi atunci recomand preparatele cu aloe sau cu ceaiuri laxative. Sau invers… diareea călătorului. Atunci trebuie să avem substanţe care să acţioneze antidiareic la nivel intestinal antispectic” explică Ruxandra Constantina, medic de familie.

Să nu uităm totuşi cât de importat este cofortul copiilor atunci când sunt scoşi din mediul lor. Mai exact, medicii ne recomandă să avem mare grijă la alimentaţia micuţilor şi mai ales de unde este procurată. Pe de altă parte, mămicile se întreabă des dacă este sau nu bine să îşi expună micuţii la soare. Medicul pediatru Ilinca Tranulis a explicat la Antena 1 care sunt orele la care pot fi expuşi cei mici la razele ultraviolete şi mai ales dacă pot face baie sau nu.

Alimentaţia copiilor în vacanţă

”Când plecăm cu cei mici în vacanţă, trebuie să avem grijă sa existe o mică trusă cu medicamente în bagaj, iar când ajungem, este foarte importantă alimentaţia sigură şi sănătoasă. Pentru copiii mai măricei, care nu mai sunt alăptaţi, este de preferat să evitaţi produsele de pe tarabe sau de pe plajă din surse nu foarte sigure. Micutii să se spele pe mâini înainte de a mânca orice”

Copiii la plajă

”Pe bebeluşii până într-un an este bine să ii vadă soarele, dar la plimbari până în ora 10 dimineaţa sau după ora 16-17. Copiii mai mari, pot sta la plajă, dar nu în jurul prânzului şi acoperiţi cu cremă cu factor de protecţie solară, pălarie de soare obligatoriu şi haine adecvate. Copilul are voie să încerce apa cu picioruşele, dar de evitat piscinele”