Un test de 2 secunde arată dacă ai insuficiență cardiacă

Bolile cardiovasculare, care afectează inima sau sistemul circulator sunt periculoase, iar una dintre cele mai temute, este insuficiența cardiacă, ce apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sânge în corp,  în mod corespunzător.

Este o afecțiune gravă și pe termen lung se agravează, prin urmare, identificarea oricăruia dintre semnele de boală este vitală.

boala de inima jpg

Insuficiența cardiacă se agreavează în timp. Foto: Shutterstock

Cu cât este diagnosticată mai devreme, cu atat mai devreme poți căuta tratamentul medical adecvat și poți face modificări necesare în stilul de viață, precum modificarea dietei, mai mult exerciții fizice și administrarea de medicamente.

Unele dintre simptome sunt mai evidente, iar probleme precum palpitațiile inimii și dificultățile de respirație pot indica insuficiență cardiacă. Iar altele sunt neașteptate.

Cum se face

Medicul de medicină de urgență Adam Goodcoff a împărtășit un test pe care îl puteți face pentru a dezvălui semne de insuficiență cardiacă.

El a spus: „Ai putea afla diagnosticul cu mâinile tale, dacă apeși cu degetul pe picior, în zona gleznei. Dacă rămâne o adâncitură care persist pentru mai multe secunde, asta ar putea semnala insuficiență cardiacă”, a spus Dr Goodcoff.

Când apare acest semn, înseamnă că ai edem, o umflare cauzată de acumularea de lichid în corp, adesea la glezne.

Edemul este un fenomen obișnuit în rândul pacienților cu insuficiență cardiacă, deoarece dacă inima nu poate pompa sânge în mod corespunzător se creează o acumulare de presiune în interiorul vaselor de sânge.

Acest lucru face ca fluidul să se scurgă în țesuturile din jur. „Gleznele și picioarele umflate se atenuează dimineata și se înrăutățesc în cursul zilei.” A mai spus mediocul.

Alte semne de insuficiență cardiacă includ:

Oboseală, amețeală și leșin, respirație scurtă, semne care ar trebuie să vă trimită la medic pentru investigații suplimentare.

Sursa: Express