De ce mimăm orgasmul? Cele mai frecvente motive declarate

Mimarea orgasmului este mai frecventă decât ai putea crede. Nu doar femeile, ci şi bărbaţii recurg la acest lucru.

image

Există multe motive care duc la mimarea orgasmului și puţine dintre ele au legătură cu afecțiunile fizice. Foto: Shutterstock

Potrivit cercetărilor, până la 28% dintre bărbați și 67% dintre femei au recunoscut că au mimat orgasmul cu un partener sexual. Iar motivele cele mai frecvente, descrise mai jos.  

Pentru a scurta actul sexual neplăcut

Poate fi dificil să te bucuri atunci când sexul este dezamăgitor, inconfortabil sau dureros. Mai degrabă decât să arăți dezamăgire, simularea unui orgasm este adesea cea mai rapidă modalitate de a pune capăt întâlnirii, evitând în același timp conflictul și rănirea sentimentelor celeilalte persoane.

Din dorința de a-l stimula pe celălalt

Uneori este mai dificil să experimentezi culmea plăcerii dacă nu observi că și partenerul este pe acelasi val al plăcerii intense. De aceea, unii își pot sacrifica propriul orgasm pentru a putea oferi partenerului acest privilegiu. Se întâmplă mai des când durează mai mult pentru partener, până se excită. Există, de asemenea, un procent mare de femei care au anorgasmie (o incapacitate de a ajunge la punctul culminant) fie din cauza lipsei de explorare personală și a cunoașterii a ceea ce le activează, fie din cauza unei stări de sănătate fizică sau mintală.

Pentru a evită explicațiile stânjenitoare

Atunci când oamenii se angajează într-o întâlnire sexuală care este dezamăgitoare pot simula un orgasm pentru a evita discuția care ar putea urma și ar putea leza partenerul. Mimarea unui orgasm este pentru unii o modalitate mai ușoară de a evita sentimentele de inadecvare pe care le poate experimenta cealaltă persoană ulterior.

Când există infidelitate

Când cineva înșală sau plănuiește să înșele, poate simula orgasmul, astfel încât să nu-și alerteze partenerul. Este posibil să nu vrea să ridice suspiciuni cu privire la activitatea sexuală în care s-a implicat, care ar putea cauza o întârziere a timpului necesar de obicei pentru a ajunge la orgasm.

Pentru că poate genera excitație

Un orgasm fals poate fi la fel de excitant din punct de vedere sexual pentru persoana care îl mimează ca și pentru persoana care îl percepe ca pe un orgasm real. Acest lucru poate da startul începutului unui orgasm real, mai ales persoanelor cărora le place să experimenteze punctul culminant în același timp cu partenerul.

Din frică, nesiguranță sau rușine

Poate exista multă frică și nesiguranță în jurul capacității unei persoane de a experimenta un orgasm. Pentru femei, uneori poate dura mult timp până când ajung la un punct culminant. Un procent semnificativ de femei nu au experimentat niciodată un orgasm, iar unele sunt incapabile fizic să aibă un orgasm vaginal.

În loc să admită acest lucru, pot simula orgasmele.

Orgasmele implică adesea un set complex de componente mentale și fizice și nu este nimic rău în a nu putea atinge punctul culminant. De asemenea, poate fi greu de experimentat un orgasm cu o persoană când nu a fost stabilită o bază de încredere și familiaritate.

Din frica de a nu putea atinge un orgasm

Atunci când o persoană nu poate avea în mod constant un orgasm, poate provoca multă presiune asupra partenerului. De aceea, poate prefera să falseze un orgasm, mai degrabă decât să eșueze, pentru încă o data, să atingă orgasmul.

Din vinovăția de a te simți bine

Avem praguri diferite pentru cantitatea de bucurie și plăcere pe care o permitem în viața noastră. Acest lucru se poate datora sentimentelor suprimate de vinovăție în jurul experiențelor plăcute sau a senzației că nu merită să experimenteze o bucurie izvorâtă din actual sexual.

O condiție psihică sau fizică

Există o varietate de condiții fizice care ar putea împiedica o persoană să aibă un orgasm. Există, de asemenea, multe afecțiuni de sănătate mintală care influențează dorința sexuală a unei persoane. Trauma sexuală sau trauma fizică pot împiedica o persoană să-și permită mental să experimenteze un orgasm. Dacă tu sau partenerul tău sexual întâmpinați o problemă cu mimarea orgasmului, cel mai bine este să ai o comunicare deschisă și sinceră despre asta.

Dacă are rădăcini într-o problemă de sănătate mintală sau fizică sau provine dintr-o traumă, un terapeut certificat în terapie sexuală poate ajuta.

Sursa: Health News