Un nou tratament pentru VINDECAREA leucemiei
Cinci pacienţi care aveau leucemie au avut parte de remisiuni rapide şi complete în urma unui tratament nou. Cercetătorii au folosit celule extrase din sistemul lor imunitar pe care le-au modificat genetic pentru a ataca boala.
Rezultate fantastice
În cazul tuturor celor cinci pacienţi, cancerul a fost eradicat. În cazul unuia dintre cei cinci pacienţi, toate dovezile ce atestau prezenţa cancerului au dispărut la doar opt zile de tratament.
Pacienţii aveau vârste cuprinse între 23 şi 66 de ani şi fuseseră diagnosticaţi cu leucemie limfoblastică acută (ALL). Toţi fuseseră trataţi cu chimioterapie, însă boala revenise. De regulă, în cazul acestor pacienţi singura speranţă este un transplant de măduvă, iar mulţi nu supravieţuiesc suficient de mult pentru a beneficia de un astfel de transplant.
Conform datelor American Cancer Society, 6.000 de persoane sunt diagnosticate anual în SUA cu leucemie limfoblastică acută, dintre care o treime sunt adulţi.
Iată în ce constă tratamentul!
Tratamentul constă în prelevarea din sistemul imunitar al pacientului a celulelor T, specializate în lupta împotriva afecţiunilor, şi în modificarea lor pentru a ţinti o proteină cunoscută sub numele de CD19, ce este prezentă în toate celulele ALL. Celulele modificate genetic sunt ulterior reintroduse în corpul pacientului pentru a distruge celulele leucemiei.
În acest studiu, remisiunea completă a avut loc în maximum 59 de zile de tratament. Cercetătorii nu au putut să măsoare perioada de timp pentru care acest tratament este benefic, deoarece patru dintre pacienţi au beneficiat de un transplant de măduvă după remisiune.