Un nou tratament pentru VINDECAREA leucemiei

1 2 jpg jpeg

Cinci pacien┼úi care aveau leucemie au avut parte de remisiuni rapide ┼či complete ├«n urma unui tratament nou. Cercet─âtorii au folosit celule extrase din sistemul lor imunitar pe care le-au modificat genetic pentru a ataca boala.

Rezultate fantastice

În cazul tuturor celor cinci pacienţi, cancerul a fost eradicat. În cazul unuia dintre cei cinci pacienţi, toate dovezile ce atestau prezenţa cancerului au dispărut la doar opt zile de tratament.

Pacien┼úii aveau v├órste cuprinse ├«ntre 23 ┼či 66 de ani ┼či fuseser─â diagnostica┼úi cu leucemie limfoblastic─â acut─â (ALL). To┼úi fuseser─â trata┼úi cu chimioterapie, ├«ns─â boala revenise. De regul─â, ├«n cazul acestor pacien┼úi singura speran┼ú─â este un transplant de m─âduv─â, iar mul┼úi nu supravie┼úuiesc suficient de mult pentru a beneficia de un astfel de transplant.

Conform datelor American Cancer Society, 6.000 de persoane sunt diagnosticate anual în SUA cu leucemie limfoblastică acută, dintre care o treime sunt adulţi.

Iată în ce constă tratamentul!

Tratamentul const─â ├«n prelevarea din sistemul imunitar al pacientului a celulelor T, specializate ├«n lupta ├«mpotriva afec┼úiunilor, ┼či ├«n modificarea lor pentru a ┼úinti o protein─â cunoscut─â sub numele de CD19, ce este prezent─â ├«n toate celulele ALL. Celulele modificate genetic sunt ulterior reintroduse ├«n corpul pacientului pentru a distruge celulele leucemiei.

În acest studiu, remisiunea completă a avut loc în maximum 59 de zile de tratament. Cercetătorii nu au putut să măsoare perioada de timp pentru care acest tratament este benefic, deoarece patru dintre pacienţi au beneficiat de un transplant de măduvă după remisiune.