Trucuri pentru a ţine bolile la distanţă

1 2 jpg jpeg

Consumă alimente bogate în seleniu Ştiai că de multe ori alimentaţia poate ţine locul medicamentelor? O parte dintre alimente nu ne încântă doar papilele gustative, ci au şi proprietăţi curative. Pentru a preveni şi trata neplăcerile sezonului rece nu trebuie să-ţi lipsească din meniul zilnic proteinele, legumele şi fructe.

Aportul de vitamine şi de minerale din fructe ajută la întărirea sistemului imunitar, oferind mai multă protecţia organismului împotriva infecţiilor. Beneficii aduc şi alimentele bogate în zinc şi seleniu, cum sunt nucile, ouăle, seminţele de in, carnea de vită, ficatul de porc, care reduc severitatea şi durata bolilor din sezonul rece.

Chiar dacă iarna nu este anotimpul cel mai potrivit pentru mişcarea în aer liber, nu uita că activitatea fizică „joacă”un rol important în prevenirea bolilor. Plimbările ajută la întărirea imunităţii, măresc circulaţia sangvină de la nivelul creierului şi sunt un o bună terapie împotriva stresului.

Având în vedere că virusul răcelii se transmite mult mai uşor de la persoană la persoană în spaţiile închise, mişcarea în aer liber te fereşte de acest contact direct. Studiile realizate în ultimii ani au arătat că doar o jumătate de oră de alergare uşoară ajută la creşterea numărului de anticorpi.

Un somn bun este esenţial pentru recâştigarea energiei de care ai nevoie în ziua următoare, dar şi pentru sănătatea ta. Lipsa unui program de somn duce la creşterea nivelului de stres, ceea ce face ca sistemul imunitar al organismului să fie mai vulnerabil în faţa virusurilor din mediul înconjurător.

Dacă răceala sau gripa a pus deja stăpânire pe tine, află că un somn odihnitor oferă organismului timpul de refacere de care are nevoie.

- Pentru a ajuta corpul să lupte împotriva bolilor de sezon consumă cât mai multe alimente bogate în vitamina C (kiwi, portocale, grepfrut, pătrunjel, lămâie);

- Spală-te cât mai des pe mâini pentru a ţine la distanţă infecţiile;

- Nu uita să te hidratezi. Lichidele ajută la eliminarea toxinelor din organism;

- Chiar şi fumatul pasiv poate afecta sistemul imunitar. Încearcă să reduci pe cât posibil numărul ţigărilor, dar şi băuturile alcoolice;

Află mai multe trucuri pe clickpentrufemei.ro