Tratament revoluţionar pentru incontinenţa urinară

Mai ales femeile sunt afectate de incontinenţă urinară. Datele arată că 1 femeie din 2 va fi afectată de scurgeri urinare în timpul vieții și 68% dintre femei nu vor vorbi cu medicul despre această problemă de sănătate.

image

Incontinența urinară apare atunci când există o scurgere involuntară de urină prin căile normale de excreție. Cauzele pot varia, dar ele sunt adesea legate de factori precum sarcina și îmbătrânirea. Există factori de risc care slăbesc perineul, cum ar fi obezitatea, nașterea, menopauza și sporturile de impact.

Este de mai multe tipuri

Incontinența urinară de stres: este o scurgere involuntară de urină care nu este precedată de nevoia de a urina și care apare chiar în timpul efortului minim: tuse, sărituri, alergare, râs, strănut, ridicare sau orice activitate care crește presiunea abdominală.

Incontinența urinară de urgență: scurgerile urinare sunt precedate de o nevoie urgentă și incontrolabilă de a urina, numită și vezică hiperactivă.

Incontinența mixtă combina cele doua tipuri anterioare de simptome.

Incontinenta de „prea plin” – acele scurgeri necontrolate de urină, atunci când vezica este prea plina. Poate fi descrisă ca un obstacol în calea golirii vezicii urinare, persoana întâmpinând dificultăți la urinat, iar vezica urinară nu se poate goli complet.

Incontinența funcțională: acest tip de incontinență este cel mai adesea legată de vârsta înaintată și de pierderea tonusului mușchilor perineului și relaxarea sfincterului, toate combinate cu o dificultate de mobilitate întâlnită adesea la vârstnici pentru a ajunge la toaletă.

Ce tratamente există pentru incontinența urinară?

Tratamente medicamentoase

În funcție de tipurile de incontinență, pot fi recomandate anumite medicamente. Unele dintre acestea reduc contracțiile vezicii urinare (antispastice) și, prin urmare, sunt oferite în principal în incontinența de tip „urgență”. În perioada menopauzei, tratamentul local cu estrogen poate ajuta la reducerea simptomelor. De asemenea, terapia hormonala poate îmbunătăți semnificativ incontinența de stres, dar este necesară discuția cu medicul specialist.

Tratamente naturale

În cele din urmă, pot fi oferite mai multe medicamente „naturale”, cum ar fi cele din zona homeopatiei. În medicina naturistă, plantele pot fi indicate pentru prevenirea infecțiilor recurente ale tractului urinar și pentru cele ale vezicii hiperactive.

Tratamentul chirurgical al incontinenței

În unele situații, pe lângă tratamentele medicamentoase și cele naturale, tratamentul chirurgical poate avea mai multe indicații în caz de incontinență la bărbați sau femei: îndepărtarea unui obstacol în tractul urinar, restabilirea poziționării diferitelor organe, intervenția asupra uretrei sau a vezicii urinare etc.

Vezi şi: De ce bărbații au incontinență urinară?

Emsella - un tratament revoluționar pentru incontinență: previne și tratează

Există un tratament inovator numit scaunul BTL Emsella, care oferă beneficii semnificative pentru persoanele ce suferă de incontinență urinară ușoară sau moderată. Cum acționează? Acest dispozitiv medical eficient și neinvaziv utilizează impulsuri electromagnetice focalizate pentru a realiza contracții supramaximale ale mușchilor pelvieni, îmbunătățind controlul neuromuscular și tonusul muscular al zonei pelvine. Este o alternativă validă la soluțiile tradiționale și poate fi utilizată atât de femeile de peste 40 de ani, cât și de cele aflate în faza postpartum sau ca metodă preventivă.

Cui se adresează fotoliul Emsella?

Emsella este o opțiune confortabilă pentru bărbații și femeile de orice vârstă, în special pentru persoanele care sunt afectate de nivelurile 0 și 1 de incontinență urinară de stres și care doresc o soluție neinvazivă pentru incontinența urinară. De altfel, scopul tratamentelor Emsella este de a ajuta bărbații și femeile să își recapete viața de dinainte. Emsella este primul dispozitiv de acest gen și este autorizat de FDA pentru a trata atât bărbații, cât și femeile pentru incontinență urinară. O sesiune Emsella este echivalentul a 12.000 Kegels.

Cum funcționează Emsella?

În tratamentul cu scaunul Emsella se utilizează tehnologia electromagnetică focalizată de înaltă intensitate pentru a stimula mușchii adânci ai zonei pelvine și a restabili controlul neuromuscular. Doar o singură sesiune Emsella induce mii de contracții musculare supramaximale ale zonei pelvine. Acestea sunt extrem de importante în „reeducarea” musculară a pacienților cu incontinență. Toate acestea se fac fără niciun efort din partea pacienților.

Rezultatul?

Așa cum arată cercetările științifice, 95% dintre pacienții tratați au raportat o îmbunătățire semnificativa a calității vieții. Mai mult decât atât, majoritatea pacienților văd îmbunătățiri după doar 2-3 ședințe, programate de două ori pe săptămână. Pentru a avea rezultate maxime însă, este necesar efectuarea tratamentului complet recomandat de medic, care poate cuprinde între 6 și 10 ședințe.

Acest tratament funcționează cel mai bine pentru incontinență urinară de gradele 0-1, dar există rezultate spectaculoase raportate și în cazul pacientelor cu incontinență severă, zilnică.

Tratamentul este de 28 de minute pe ședință / pe aparat. În plus, finalizarea unei serii complete de tratament este necesară pentru a maximiza eficacitatea tratamentului. Este posibil să fie nevoie de tratamente suplimentare, în funcție de gravitatea stării. 

Ce alte afecțiuni pot fi tratate cu metoda Emsella?

O serie de studii clinice arată că tratamentul EMSALLA este recomandat dacă sunt întâlnite următoarele simptome:

· Incontinență urinară;

· Prolaps genital (cistocel, rectocel, coborârea uterului în vagin până la nivelul inelului himenal);

· Disconfort în timpul contactului sexual – senzații neplăcute, durere vaginală sau lipsa plăcerii;

· Preventiv, după nașteri (naturale sau cezariene), pentru tonifierea musculaturii pelvine (prevenirea apariției în timp a prolapsului genital sau a pierderilor involuntare de urină);

· Laxitate vaginală (senzația de „lărgire” vaginală ce apare odată cu înaintarea în vârstă sau după nașteri) ce poate determina afectarea relației intime, senzațiile și calitatea contactului sexual;

· Dureri pelvine cronice;

· Imperiozitate micțională – nevoia urgentă de a urina;

· Polakiurie – urinare prea frecventă;

· Senzația de golire vezicală incompletă după micțiune;

· Cistite repetate ca urmare a unei modificări a planșeului pelvin.