Tipuri de reumatism, tipuri de dureri, cum le tratăm?

1 2 png png

Tipuri de reumatism

Un sfert din populaţia lumii este afectate de reumatisme. Ne doare mâna, spatele sau şoldul pentru că se schimbă vremea şi îi spunem reumatism. Afecţiunile reumatismale sunt de nenumărate tipuri şi pot avea nenumărate cauze. Sunt afectate ligamentele, tendoanele şi muşchii. Există o întreagă specializare medicală pentru acest tip de afecţiuni, numită reumatologie. Deşi intră sub denumirea generică de reumatism, sunt peste 200 de afecţiuni reumatice. Cele mai comune sunt: osteoartrita, artrita reumatoidă, lupus, spondiloartrită, gută, sclerodermie, artrită infecţioasă, polimialgie reumatică.

De ce ne doare?

Durerile de reumatice pot fi şi efecte secundare ale altor afecţiuni sau pot fi date şi de traumatisme. Despre originea reumatismului, doctorii nu au identificat o cauză clară. Unele sunt manifestări ale sistemului imunitar, altele sunt de provenienţă genetică. Alteori pot avea origini în mediul înconjurător sau pot fi de origine infecţioasă. Osteoartrita însă nu are legătură cu sistemul imunitar, este o deteriorare a cartilajului. Fără o cauză clară a afecţiunilor reumatismale, ce rămâne de făcut este tratamentul simptomelor care provoacă mari senzaţii de disconfort: inflamaţii, dureri, rigiditate a mişcărilor care în mod clar ne influenţează calitatea vieţii.

Cum ne tratăm?

Studii îndelungate au arătat că nu există un singur medicament sau tratament care să îmbunătăţească starea pacienţilor care suferă de afecţiuni reumatice. Există însă nenumărate terapii şi agenţi care încearcă să amelioreze manifestările care sunt mai pregnante în sezonul rece. Terapiile urmăresc în primul rând calmarea durerilor şi reducerea inflamaţiei ţesuturilor. La rândul său, managementul durerii se poate face prin calmante (ibuprofen, diclofenac) sau prin substanţe care au şi proprietăţi antiinflamatoare. În general, medicamentaţia agresivă pentru a stopa durerea produce ori dependenţă ori are efecte secundare. De aceea, sunt recomandate terapii alternative ajutătoare în managementul durerii.

Tratament românesc

Terapiile balneare au dat rezultate în tratamentul afecţiunilor reumatice. De descoperiri în acest domeniu este legat chiar numele unui doctor român: Dr. Ionescu-Călineşti. Doctorul român de renume internaţional a descoperit un extract de nămol sapropelic cu excelente proprietăţi în tratamentul afecţiunilor reumatice, extractul Pellamar. Chiar soţia sa suferea de sclerodermie, iar doctorului îi placea să spună că a făcut această descoperire extraordinară din dragoste pentru soţia sa, căutând un tratament pentru această afecţiune. Extractul de nămol sapropelic brevetat de doctorul român are nenumărate indicaţii în afecţiunile reumatismale: reumatism cronic degenerativ (artroze ale coloanei vertebrale, sold, genunchi, maini, picioare), reumatism cronic stabilizat biologic (spondilita anchilozantă, poliartrită reumatoidă, artrită psoriazică), reumatism abarticular (tendinită, tenosinovită, bursite) dar şi afecţiuni posttraumatice ale aparatului locomotor.

2 jpg jpeg

Secretul ştiinţific românesc

Extractul Pellamar sau extractul de nămol sapropelic a fost studiat de două institute româneşti de renume internaţional: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară Horia Hulubei şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică într-un studiu desfăşurat pe parcursul a 3 ani şi coordonat de Pell Amar Cosmetics ce a urmărit demonstrarea eficacităţii terapeutice, identificarea mecanismelor de acţiune şi a unor biomarkeri. Efectele descoperite şi de doctorul Ionescu-Călineşti ale extractului de nămol terapeutic beneficiază de studiile şi de experienta acumulată, de multitudinea datelor şi a studiilor clinice realizate de specialiştii în domeniu pe un interval de mai bine de 40 de ani.

2 png png

Produsele terapeutice

Extractul se găseşte în componenţa tuturor produselor

, existând chiar o linie dedicată afecţiunilor reumatice,

. Această gamă exploatează beneficiile extractului în lupta împotriva durerii, având în acelaşi timp efecte regenerante şi antiinflamatoare, reuşind să calmeze durerile, dar şi să trateze inflamaţiile şi manifestările secundare ale artritelor şi reumatismelor. Fiind obţinut exclusiv prin metode mecanice, extractul este o substanţă 100% naturală compusă din sărurile, mineralele şi aminoacizii care conferă nămolului proprietăţile sale terapeutice. Astfel, produsele Pell amar din gama Therapy pot fi folosite şi ca tratament auxiliar, nu au nici un fel de contraindicaţii medicale şi nu interacţionează cu nici un medicament.

2 png png

Aceste produse pot fi găsite în farmacii, în magazinele cu profil naturist dar şi în cadrul magazinului online www.pellamar.com.