Suplimentele de care femeile ar putea avea nevoie după 40 de ani

image

După 40 de ani, organismul femeii este supus schimbărilor hormonale, deoarece se apropie intrarea la menopauză. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, nivelul estrogenului scade, ceea ce înseamnă că metabolismul încetinește, oasele devin fragile și libidoul scade. Prin urmare, este importantă suplimentarea nivelului de nutrienți specifici, care previn toate aceste probleme, plus balonarea, indigestia, creșterea în greutate, schimbările de dispoziție și oboseala.

Acizi grași Omega-3

Suplimentele cu acizi grași Omega-3 sunt eficiente pentru scăderea colesterolului, îmbunătățirea imunității, memoriei și reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Doza zilnică recomandată pentru femeile trecute de vârsta de 40 de ani este de 1,1 g/zi.

Vezi şi: Ce supliment alimentar ne prelungește viața?

Calciu 

Pierderea densității osoase devine o problemă odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani, așa că este necesară suplimentarea cu calciu, un nutrient esențial și pentru sănătatea inimii, neuronilor și mușchilor.

Femeile sub 51 de ani au nevoie de 1.000 mg de calciu/zi, iar cele trecute de această vârstă de 1.200 mg/zi.

Vezi şi: Ai putea avea deficit de calciu? Iată cum se manifestă!

Vitamina D

Importantă pentru sistemul osos este și vitamina D, care este necesară nu numai pentru absorbția calciului în organism, ci și pentru prevenirea diabetului. De altfel, vitamina D are roluri multiple în organism, fiind necesară inclusiv pentru menținerea imunității.

Doza zilnică recomandată femeilor până la vârsta de 70 ani este de 600 U.I.

Vezi și: Ai putea avea deficit de vitamina D?

Vitamina B12

Pentru prevenirea schimbărilor de dispoziție și degenerescenței maculare, menținerea sănătății sângelui, pielii, părului, unghiilor și creierului, vitamina B12 este de folos. Odată cu înaintarea în vârstă, absorbția acestui nutrient din alimente, precum ouă, carne, pește și produse lactate scade, așa că este importantă suplimentarea acestuia, mai ales odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani.

Pentru majoritatea adulților, aportul zilnic recomandat este de 2,4 mcg.

Veyi și: Aceste suplimente pot deveni toxice!