Sampoanele anti-matreata din comert sunt pline de ingrediente toxice. Cu ce le poti inlocui

1 2 jpg jpeg

Din pacate, sampoanele anti-matreata cumparate din magazin contin, de regula, ingrediente extrem de toxice. Gudronul de carbune, care a fost catalogat de catre Gruparea pentru Protectia Mediului ca facand parte din grupa celor mai periculoase substante existente, a fost interzis si scos din compozitia cosmeticelor pe teritoriul Canadei si al tarilor din Uniunea Europeana.

Insa, din fericire, exista remedii de casa foarte eficiente pentru tratarea matretii. Iata doua dintre ele:

Mierea

Mierea este un umectant natural care ajuta la mentinerea umiditatii parului in timp ce ii ofera o infuzie puternica de vitaminele A, C, D, E, complexul B, beta-caroten si foarte multe minerale, inclusiv fier, magneziu, potasiu, mangan, calciu si fosfor.

Bunicile noastre recomanda de mult timp mierea pentru prevenirea subtierii parului, ceea ce este perfect justificat avand in vedere aceste lucruri. Matreata poate infunda foliculii de par, impiedicand regenerarea si cresterea parului, dar mierea combate eficient problemele cu matreata.

Intr-un studiu desfasurat asupra unui numar de treizeci de pacienti cu dermatita seboreica si matreata, subiectii au fost rugati sa aplice si sa maseze zilnic pe pielea capului miere diluata, apoi sa o lase sa actioneze timp de 3 ore.

Mancarimile si descuamarea s-au retras complet in decurs de o saptamana, iar leziunile cutanate s-au vindecat in totalitate in decurs de 2 saptamani. In randul subiectilor care au continuat sa foloseasca tratamentul o data pe saptamana nu s-au inregistrat cazuri de recidiva. La toti cei doisprezece pacienti care au intrerupt insa tratamentul cu miere, matreata a recidivat in decurs de 2-4 luni.

Mod de folosire

Aplica mierea diluata cu apa (90% miere si 10% apa) pe parul umed. Maseaza pielea capului timp de 2-3 minute, apoi lasa solutia de miere sa actioneze timp de trei ore, timp in care poti vizioma emisiunea ta preferata, citi o carte, sau strange rufele de pe sarma, potrivit secretele.com.

In urma, clateste-te bine cu apa calda. Poti folosi pentru clatirea parului o solutie preparata dintr-un sfert de cana de otet si trei sferturi de cana de apa, care inchide cuticulele si ii confera parului un aspect stralucitor.

Repeta acest procedeu in fiecare zi, timp de doua saptamani.

Otetul de mere

Desi nu se stie exact cum au ajuns sa descopere acest remediu, bunicile recomanda de multa vreme spalarea parului cu otet. Se considera ca efectul anti-matreata al otetului de mere s-ar datora aciditatii sale crescute, care modifica pH-ul scalpului, impiedicand dezvoltarea organismelor fungice responsabile pentru aceasta problema dermatologica. In plus, otetul de mere contine probiotice naturale care au actiune antibacteriana si antifungica, precum si enzime care ajuta la desfundarea foliculilor.

Mod de utilizare:

Amesteca otet de mere si apa in cantitati egale. Transfera amestecul intr-un flacon cu pulverizator si aplica-l pe pielea capului dupa spalarea parului. Ai grija sa eviti intrarea in contact a otetului cu ochii! Acopera-ti parul cu o caciula si lasa amestecul sa actioneze intre 15 minute si 2 ore, dupa care clateste bine parul cu apa calda. Repeta procedeul de doua ori pe saptamana pana la disparitia matretii, apoi foloseste-l mai rar doar pentru intretinere.