Remedii cu miere

1 2 jpg jpeg

Banala miere, luată direct din stup este o adevărată comoară pentru sănătate. Conţine o mulţime de vitamine şi minerale, care o transformă într-un puternic medicament natural. Lista beneficiilor pe care ţi le poate aduce chiar şi o singură linguriţă de miere luată dimineaţa pe stomacul gol este impresionantă. Mierea creşte absorbţia calciului, alungă oboseala, previne anemia, prin sporirea hemoglobinei, îţi întăreşte încheieturile şi-ţi creează un adevărat scut contra răcelilor şi a infecţiilor.

Răguşeală: 2 linguri de miere cu un pahar de lapte cald. În prima zi iei câte o linguriţă la patru ore, apoi de două ori pe zi, timp de o lună.

Dureri în gât: gargară cu un amestec din două linguriţe de miere, patru de suc de lămâie şi un dram de sare, făcută dimineaţa şi seara.

Insomnie: o linguriţă de miere la un pahar cu o cană de ceai de muşeţel călduţ, luată înainte de culcare.

Ulcer: 3 linguriţe de miere pe zi, dizolvate în apă caldă, consumate înainte de micul dejun şi după celelalte două mese ale zilei.

Migrene: o linguriţă de miere topită într-o jumătate de pahar cu apă cald, care se bea la începutul atacului de migrenă. Se repetă procedura după 20 de minute.

Pont

Pentru a fi sigură că mierea pe care o cumperi este de calitate, alege-o pe cea de la apicultori, dacă se poate gata zaharisită şi ambalată în recipiente opace.

Vitaminele, mineralele, proteinele şi aminoacizi esenţiali sunt principalele atuuri ale polenului în acoperirea carenţelor de vitamina B şi proteine la copii şi în tratarea bronşitelor, rinitelor şi disfuncţiilor hormonale. De asemenea, polenul are puterea de a reface echilibrul sistemului endocrin, cu beneficii asupra menstruaţiei. Pentru reglarea tranzitului intestinal, întărirea imunităţii şi combatarea stresului, Dr. Ruxandra Constantina, apifitoterapeut, îţi recomandă să ţii o cură de polen aproximativ două luni, în doze progresive. „În prima săptămână şi a treia, iei o linguriţă rasă de polen de două ori pe zi, înainte de masă, cu o înghiţitură de apă, iar în rest, o lingură cu vârf de polen.”

O substanţă lăptoasă, secretată de glandele albinelor pentru a hrăni larvele de albine, lăptişorul de matcă este utilizat de către chinezi de milenii pentru reglarea tensiunii arteriale şi pentru imunitate, în alungarea anxietăţii, a insomniei, a bolilor de ficat şi de rinichi. Lăptişorul de matcă poate fi admininstrat intern într-o cură de patru-şase săptămâni, pe parcursul căreia este bine să iei dimineaţa pe stomacul gol câte o linguriţă dintr-un amestec făcut prin adăugarea a 10 g de lăptişor de matcă într-un borcan cu miere.

Atenţie!

Lăptişorul de matcă este contraindicat bolnavilor de astm, pentru că le poate provoca apariţia unor contracţii la nivelul plămânilor (bronhoconstricţie).

Păstura – este un polen fermentat în stupul albinelor, recomandat mai ales celor care suferă de boli de ficat sau digestive.

Ceara de albine – este realizată de albine din miere şi secreţii proprii, din care se prepară unguente pentru cicatrice şi inflamaţii.

Veninul de albine - format din 88% apă, glucoză şi fructoză, cu ajutorul căruia se tratează. Din el se prepară injecţii şi unguente.