Pastilele, mai eficiente dacă le iei și stai pe culcat pe partea dreaptă!

Un studiu nou sugerează că medicamentele vor funcționa mai rapid dacă sunt administrate în timp ce stai întins pe partea dreaptă.

1 pastile antistres 1 jpg jpeg

Foto: Shutterstock

Potrivit acestui studiu nou, citat de newatlas.com, o pastilă luată în timp ce persoana stă întinsă pe partea dreaptă se va dizolva în stomac de 2,3 ori mai rapid decât dacă ar fi înghițită în timp ce persoana stă în picioare.

Atunci când iei o pastilă, cu siguranță dorești ca medicamentul să acționeze cât mai repede. Așa că, te poți folosi de concluzia acestui nou studiu care susține că administrarea tabletelor în timp ce stai întins pe partea dreaptă ajută la acțiunea mai rapidă a medicamentului.

În majoritatea cazurilor, atunci când o pastilă este ingerată, nu începe să acționeze până când substanțele din compoziția ei ajung în intestin.

Studiul a fost condus de profesorul Rajat Mittal, iar o echipă condusă de acesta, de la Johns Hopkins University, și-a propus să afle ce poziție a corpului ar funcționa cel mai bine pentru ca pastilele să își facă efectul în cel mai scurt timp.

Astfel, cercetătorii au creat un model pe computer al stomacului uman care simulează ceea ce se întâmplă în interiorul stomacului pe măsură ce alimentele (sau, în acest caz, o pastilă) sunt ingerate.

Citește și Ce trebuie să știi despre mindfulness pentru adolescenți?