Nu mai scapi de răceli? Încearcă pontul asta genial - Secretul a fost dezvăluit de medici

1 2 jpg jpeg

Şi de fiecare dată când vine vorba, este întotdeauna la fel: te lupţi pentru a pune capăt bolii plictisitoare şi inconfortabile.

Spre deosebire de un muşchi întins sau o durere de cap, nu există reparaţii rapide: o pastilă nu va face prea mult pentru tine într-o aşa situaţie. Cu toate acestea, există câteva metode naturale pe care le puteţi încerca.

Există modalităţi prin care vă puteţi mări imunitatea şi preveni tusea, răceala şi gripa care au o bază ştiinţifică solidă. Spre exemplu mâncaţi o dietă colorată în culorile curcubeului.

O dieta bogata in multe fructe si legume diferite vă va asigura o mulţime de antioxidanţi în dieta dumneavoastră.

Principalele substanţe care stimulează imunitatea sunt vitaminele A, C, D, zinc, seleniu şi bioflavonoide şi le găsim în legume viu colorate şi verzi.

Vitaminele A, C, D, precum şi zincul şi seleniul ajută la eficientizarea celulelor albe din sângele nostru în lupta împotriva invadatorilor precum bacteriile şi viruşii, contribuind astfel la funcţionarea normală a sistemului imunitar, susţine terapeutul nutriţional Ellie Isom .

"Vitaminele A şi C se găsesc într-o gamă largă de fructe şi legume, în timp ce vitamina D, deoarece este solubilă în grăsimi, se găseşte în alimente precum peştele gras, laptele şi ouăle. De asemenea, zincul îl găsim în alimente precum fasole, nuci şi seminţe.

Într-adevăr, o revizuire a 83 de studii clinice publicate în luna iulie a acestui an în Jurnalul American de Nutriţie Clinică a analizat cu atenţie corpul de dovezi pe această temă şi a concluzionat: "consumul ridicat de fructe şi legume duce la o reducere a biomarkerilor pro-inflamatorii (care poate promova boala) şi un profil îmbunătăţit al celulelor imune”.

"O dietă strălucitoare şi plină de culoare este adesea recomandată pentru a ajuta la susţinerea şi stimularea sistemului imunitar. Culorile din aceste alimente sunt componente benefice, precum şi conţinutul lor de vitamine şi minerale", explică medicul.

Mai ales pentru imunitate sunt pigmenţii de plante, cum ar fi flavonoidele găsite în afine şi alte fructe de pădure, carotenoidele găsite în alimente precum morcovii şi cartofii dulci, precum şi rutina şi hesperidina care se găsesc în mod natural în citrice şi licopenul găsit în mod natural în tomate , căpşuni şi cireşe.

Aceste substante nutritive sunt molecule antioxidante care pot preveni deteriorarea celulelor si a tesuturilor si pot reduce inflamatia.