Medicamente pentru balonare

1 2 jpg jpeg

Care sunt cauzele balonării:

Afecţiuni digestive Balonarea apare frecvent în afecţiunile digestive, precum sindromul de intestin iritabil, gastrită şi boli inflamatorii intestinale. Totodată, poate fi singura manifestare în hepatite cronice, în ciroza hepatică, precum şi în afecţiuni ale vezicii biliare, spune medicul primar gastroenterolog Adriana Teiuşanu, de la clinica Regina Maria. Sunt situaţii în care unele boli ale inimii şi ale plămânilor se pot manifesta şi prin balonare. Alimentaţia Persoanele care obişnuiesc să mănânce frecvent fructe şi legume pot experimenta acest simptom. Vinovate sunt cireşele, varza, fasolea, ceapa şi merele, spun medicii.

Şi lactatele pot cauza acest simptom, pentru că lactoza nu este descompusă corespunzător şi fermentează. Atunci produce gaze şi balonare.

Totodată, iubitorii sucurilor de mere, ai băuturilor carbogazoase şi ai berii se pot confrunta cu episoade de balonare. Nu în umtimul rând, balonarea poate apărea şi ca reacţie adversă la administrarea unor medicamente.

Citeşte şi:

-Plantele care combat balonarea

- 7 alimente sănătoase care provoacă balonare

- 5 alimente care te scapă imediat de balonare

Sindromul premenstrual

O femeie din trei este afectată de balonare cu câteva zile înainte de menstruaţie. Mai poate fi însoţită de diaree sau constipaţie, bufeuri, migrene, dureri de spate. Şi modificările hormonale asociate cu menopauza pot favoriza acumularea de gaze în intestine.

Nici gravidele nu scapă de acest simptom, din cauză că unii hormoni sunt produşi în cantităţi mai mari decât în mod obişnuit şi pot provoca tulburări ale tranzitului intestinal.

Medicamente pentru balonare: cărbunele medicinal

Dacă suferi des de indigestie, balonare şi diaree, cărbunele medicinal îţi poate fi de folos, deoarece curăţă sistemul digestiv. Acesta absoarbe atât substanţele toxice, cât şi unii microbi, prevenind astfel neplăcerile digestive.

Pentru a profita de capacităţile sale terapeutice este indicat să iei pe zi echivalentul a 500-600 mg de cărbune, după mesele principale. El poate fi cumpărat fără prescripţie medicală. Preţ: 7-8 lei

Medicamente pentru balonare: enzime pancreatice

De ajutor în cazul senzaţiei neplăcute de balonare sunt şi suplimentele cu enzime digestive. Acestea nu numai că favorizează procesul de digestie, ci ameliorează senzaţia de greaţă şi de balonare. De asemenea, aceste suplimente grăbesc procesul digestiv şi ajută la eliminarea gazelor intestinale.

Acestea se găsesc sub formă de pastile care, odată ajunse în stomac, sunt descompuse de acizi şi de enzimele naturale, secretate de organism. Pentru a scăpa de neplăcuta senzaţie de balonare poţi găsi în farmacii următoarele suplimente: Mezym Forte (preţ: 11-14 lei), Bil Plus (preţ: 9-11 lei), Digenzym Forte (10-12 lei).

Medicamente pentru balonare: care absorb gazele intestinale

Una dintre categoriile de medicamente care aduce beneficii în cazul balonării sunt cele care absorb gazele intestinale, dar şi care calmează durerile cauzate de această neplăcere.

Printre acestea se numără Gasex (ca şi cărbunele medicinal este natural, preţ între 6 şi 10 lei), Espumisan (17-22 lei), Sab Simplex (14-16 lei). Acestea ajută la spargerea peliculei de la suprafaţa bulelor de gaz acumulate în stomac sau în intestin, ceea ce ajută la eliminarea lui.