Lămâia, benefică pentru răceală! Cum o consumăm

1 2 jpg jpeg

Este folosită la prepararea diverselor reţete, precum tartele cu lămâie sau la prepararea limonadei, băutură nelipsită în anotimpul călduros, dar şi pentru ceaiuri în sezonul rece.

Acest fruct îmbunătăţeşte imunitatea, întăreşte vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii şi chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanşa apariţia cancerului.

Puteţi consuma un suc delicios care să vă ajute la imunitate. Reţeta este simplă. Lămâia se curăţă de coaja galbenă, păstrând pulpa albă şi se taie în cubuleţe într-un blender, adăugându-se totodată o legătură de pătrunjel, apă şi o linguriţă-două de miere.

Ingrediente:

1 lămâie

1 legătură de pătrunjel

1-2 linguriţe miere apă

Amestecul se bea de preferabil dimineaţa, cel puţin 5 zile.

La ce ne mai ajută lămâia!

Previne varicele

Lămâia are importante proprietăţi terapeutice asupra vaselor de sânge, fiind eficient în lupta împotriva varicelor. Amestecă şase picături de suc de lămâie cu ulei de migdale sau de avocado şi masează zona afectată.

Curăţă şi tonifiază pielea

Vitamina C din lămâie albeşte petele, curăţă pielea şi o tonifiază şi luptă cu ridurile. De asemenea, omoară bacteriile care cauzează acneea. Astfel, banala limonadă poate avea efecte miraculoase asupra tenului. Poţi face comprese dintr-un amestec făcut din o parte de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă cu o parte apă cu miere.

Alungă oboseala

Potrivit studiilor, lămâia are efect de calmare şi ajută la îndepărtarea oboselii, agitaţiei, ameţelii, nervozităţii şi a tensiunii. De asemenea, este de ajutor şi celor ce se confruntă cu oboseală cronică.

Combate durerile articulare

Sucul de lămâie are un efect alcalin deosebit de puternic, fiind un agent natural împotriva excesului de aciditate care este responsabil pentru multe boli, printre care şi reumatismul. Pentru a combate durerile articulare, consumă 2-3 de lămâie stoarsă în apă călduţă pe zi.

Susţine imunitatea

Conţinutul ridicat de vitamina C din lămâie o transformă într-un eficient luptător împotriva răcelii şia gripei. Când răceala cauzează febra, o cană de suc de la 1-2 lămâi cu apă fierbinte şi miere, consumată la fiecare 2 ore, va ajuta cu siguranţă la scăderea febrei.