La ce sunt bune semin┼úele de mu┼čtar

1 2 jpg jpeg

Pe l├óng─â faptul c─â poate fi folosit ├«n diverse feluri de m├óncare, mu┼čtarul con┼úine o cantitate foarte mare de elemente benefice pentru organismul uman. Astfel, consumul de mu┼čtar furnizeaz─â Omega-3, Omega-6, calciu, fibre, fosfor, proteine, zinc, antioxidan┼úi, complexul vitaminic B, vitamina A, clorofile.

con┼úin o cantitate semnificativ─â de magneziu, av├ónd, astfel, un efect benefic ├«n cazul astmului, dar ┼či ├«n ameliorarea migrenelor.

Mu┼čtarul are propriet─â┼úi antiinflamatoare, calmeaz─â migrenele ┼či este un bun aliat ├«mpotriva astmului, bron┼čitei, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei. De asemenea, cataplasmele cu boabe de mu┼čtar alung─â febra, decongestioneaz─â c─âile respiratorii ┼či ajut─â la lupta cu gripa.

Av├ónd propriet─â┼úi antiinflamatoare ┼či antiseptice, mu┼čtarul este indicat ├«mpotriva intoxica┼úiilor alimentare. O cantitate mare de mu┼čtar ingerat─â induce starea de vom─â ├«n cazul otr─âvirilor.

Seleniul ┼či magneziul din semin┼úele de mu┼čtar pot ├«mbun─ât─â┼úi simptomele artritei reumatoide. Po┼úi aplica pe suprafa┼úa care te sup─âr─â o past─â natural─â f─âcut─â din boabe de mu┼čtar. Aceasta va relaxa mu┼čchii ┼či va alina durerea.

Datorit─â con┼úinutului sc─âzut de calorii ┼či colesterol, mu┼čtarul poate fi folosit cu succes ├«n curele de sl─âbire. De asemenea, furnizeaz─â organismului nutrien┼úi ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte tranzitul intestinal.

Bogate ├«n vitamina C, frunzele de mu┼čtar sunt antiscorbutice. ├Än medicina chinez─â, sunt consumate ca tonic ┼či depurativ. Speciali┼čtii persoanelor care sufer─â de constipa┼úie cronic─â s─â consume c├óte o linguri┼ú─â de boabe de mu┼čtar cu lapte sau ap─â ( zi de zi cresc├ónd c├óte pu┼úin doza administrat─â p├ón─â la o lingur─â). Tratamentul se face o s─âpt─âm├ón─â urmat─â de o pauz─â de zece zile.

Tratamentele cu mu┼čtar nu sunt indicate copiilor cu v├órste p├ón─â la 6 ani. Totodat─â, nu este indicat persoanelor care sufer─â de irita┼úii urinare, de dispepsie, colon iritabil sau alte probleme stomacale.