La ce sunt bune seminţele de muştar
Pe lângă faptul că poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, muştarul conţine o cantitate foarte mare de elemente benefice pentru organismul uman. Astfel, consumul de muştar furnizează Omega-3, Omega-6, calciu, fibre, fosfor, proteine, zinc, antioxidanţi, complexul vitaminic B, vitamina A, clorofile.
conţin o cantitate semnificativă de magneziu, având, astfel, un efect benefic în cazul astmului, dar şi în ameliorarea migrenelor.
Muştarul are proprietăţi antiinflamatoare, calmează migrenele şi este un bun aliat împotriva astmului, bronşitei, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei. De asemenea, cataplasmele cu boabe de muştar alungă febra, decongestionează căile respiratorii şi ajută la lupta cu gripa.
Având proprietăţi antiinflamatoare şi antiseptice, muştarul este indicat împotriva intoxicaţiilor alimentare. O cantitate mare de muştar ingerată induce starea de vomă în cazul otrăvirilor.
Seleniul şi magneziul din seminţele de muştar pot îmbunătăţi simptomele artritei reumatoide. Poţi aplica pe suprafaţa care te supără o pastă naturală făcută din boabe de muştar. Aceasta va relaxa muşchii şi va alina durerea.
Datorită conţinutului scăzut de calorii şi colesterol, muştarul poate fi folosit cu succes în curele de slăbire. De asemenea, furnizează organismului nutrienţi şi îmbunătăţeşte tranzitul intestinal.
Bogate în vitamina C, frunzele de muştar sunt antiscorbutice. În medicina chineză, sunt consumate ca tonic şi depurativ. Specialiştii persoanelor care suferă de constipaţie cronică să consume câte o linguriţă de boabe de muştar cu lapte sau apă ( zi de zi crescând câte puţin doza administrată până la o lingură). Tratamentul se face o săptămână urmată de o pauză de zece zile.
Tratamentele cu muştar nu sunt indicate copiilor cu vârste până la 6 ani. Totodată, nu este indicat persoanelor care suferă de iritaţii urinare, de dispepsie, colon iritabil sau alte probleme stomacale.