Iată câteva dintre avantajele folosirii apei de gură

2 jpg jpeg

În general, apele de gură conţin un ingredient activ antimicrobian cum ar fi clorhexidina, triclosan, timol, sangunaria, eucaliptol, fluoruri, extracte vegetale etc., un agent aromatizant, un astringent, în general clorură de zinc, alcool pentru a mări acţiunea antibacteriană şi, bineînţeles, apă. Unele ape de gură nu conţin alcool, în altele alcoolul este prezent în concentraţii diferite, între 28% şi 26%.

Avantajele folosirii apei de gură: oferă o respiraţie plăcută

Apa de gură previne apariţia carilor, protejează cavitatea bucală şi consolidează smalţul dinţilor. În plus, oferă o respiraţie plăcută. Avantajul apei de gură în comparaţie cu periuţa de dinţi este că poate ajunge în unele locuri ale gurii acolo unde periuţa nu ajunge.

Apele de gură pot fi folosite în scop cosmetic, dar şi în scop terapeutic. Cele folosite în scop cosmetic acţionează asupra respiraţiei urât mirositoare. Dar mare atenţie, combaterea cu ajutorul apei de gură a respiraţiei urât mirositoare nu este o soluţie, deoarece este un semn de boală parodontală sau de procese carioase, ce necesită tratament de specialitate. Totuşi, apele de gură cu efect cosmetic contribuie la diminuarea activităţii bacteriene.

Cele terapeutice conţin un ingredient mai activ şi/sau într-o concentraţie mai mare, care protejează şi tratează cavitatea bucală sensibilă din cauza unei afecţiuni parodontale.

Ajută la tratarea cavităţii bucale – printre avantajele folosirii apei de gură

Apa de gură se foloseşte de două ori pe zi, după spălarea danturii, dimineaţa şi seara. Se clăteşte gura cu respectivul produs, timp de 20-30 de secunde, fără ca soluţia să fie înghiţită. Este bine ca, timp de cinci minute după clătirea cu apa de gură, să nu se consume niciun fel de alimente sau lichide.

După numai câteva zile de utilizare a apei de gură, se poate observa o diferenţă în aspectul şi starea dinţilor şi a gingiilor. Calitatea este cu siguranţă ridicată, apa de gură contribuind la accelerarea vindecării afecţiunilor, precum şi la prevenirea unor eventuale infecţii ulterioare. Nivelul de curăţare al dinţilor şi cavităţii bucale e la rândul lui intensificat, iar vizitele la dentist vor fi mai rare.

În ceea ce priveşte dezavantajele folosirii apei de gură, trebuie să reamintim importanţa respectării recomandărilor medicului, pentru că de aici decurg majoritatea inconvenientelor sale. Mare atenţie! Apa de gură cu clorhexidină poate avea ca efect secundar îngălbenirea dinţilor. Folosită excesiv, apa de gură poate duce la dezechilibre bacteriene la nivelul cavităţii bucale.