Dentcof - Tot ce trebuie s─â ┼čtii despre un implant dentar (P)

1 2 jpg jpeg

1. Ce este un implant dentar? Implantul dentar este cea mai avansată terapie pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Implantul în sine este o rădăcină artificială din titan care se inseră în os. Pe el se va fixa un bont protetic, care va susţine viitorea coroană sau lucrare dentară.

2.Ce tip de implant dentar e cel mai bun?

Nu exist─â un brand universal mai bun dec├ót restul. Ca ├«n orice pia┼ú─â, exist─â branduri mai populare sau mai puternice dec├ót altele. Denti┼čtii prefer─â un brand ├«n favoarea unui alt brand pe baza experien┼úei lor anterioare, ratei de succes care au avut-o cu diferitele branduri, rela┼úia pe care o au cu o anumit─â companie de implanturi ┼či suportul care ├«l primesc din partea acelei companii.

Cu c├ót un implant dentar are un brand mai popular, cu at├ót este mai scump. Acest cost nu este ├«n mod direct corelat cu rata de succes sau cu calitatea tratamentului ├«n sine. Pe de alt─â parte exist─â mii de sisteme de implanturi pe pia┼ú─â, printre care ┼či o mul┼úime de companii no-name cu produse care nu au suficiente studii clinice ┼či care prezint─â poten┼úiale riscuri.

Ideal este ca dentistul s─â recomande cel mai bun tip de implant pentru cazul t─âu, ┼úin├ónd cont de factori locali cum ar fi densitatea osoas─â ┼či tipul de lucrare care va fi sus┼úinut─â de implant.

3.Care sunt avantajele unui implant dentar?

Previne resorb┼úia osoas─â, ├«mpiedic─â migrarea din┼úilor antagoni┼čti, se p─âstrez─â intac┼úi din┼úii vecini, ofer─â posibilitatea efectu─ârii unor lucr─âri fixe cimentate sau ├«n┼čurubate acolo unde technicile clasice indic─â lucr─âri mobile sau mobilizabile.

Cite┼čte mai mult:

Ambele sunt solu┼úii fezabile pentru a ├«nlocui din┼úi lips─â. Per ansablu, implanturile c├ó┼čtig─â mai mult─â popularitate, pentru c─â au mai multe avantaje, dup─â cum sunt enumerate mai sus. ├Än plus, confortul pacientului este mai mare, poten┼úialul estetic este mai mare. Implanturile dentare sunt prima op┼úiune ├«n cazul din┼úilor lips─â, dar nu sunt o indica┼úie absolut─â, uneori o punte dentar─â poate avea mai multe indica┼úii. Fiecare caz trebuie tratat individual, c├ónt─ârind cu aten┼úie raportul costuri-beneficii, respectiv riscuri la fiecare op┼úiune medical─â.

5. La ce sumă se ridică intervenţia, cu toate costurile incluse?

Un implant dentar cost─â ├«n medie ├«ntre 400 ┼či 600 de euro, iar coroana pe implant cost─â ├«ntre 200 ┼či 400 euro. O consulta┼úie poate determina costul cu exactitate.

Nu doare. Interven┼úia de implant dentar, se efectueaz─â sub anestezie local─â. Ca ┼či o compara┼úie, interven┼úia nu este cu nimic mai traumatic─â dec├ót o extrac┼úie. ├Än cazuri mai dificile exist─â un u┼čor edem, dar nu unul semnificativ.

Pentru o persoan─â s─ân─âtoas─â, la care se planific─â corect interven┼úia cu o computer-tomografie, riscurile sunt extrem de reduse. Factorii de risc sunt boli sistemice precum diabetul, osteoporoza, sau hemofilia, chemo ┼či radioterapia ┼či fumatul. Toate aceste nu sunt contraindica┼úii absolute, dar sunt factori de risc substan┼úiali, care trebuie lua┼úi ├«n calcul ┼či compensa┼úi ├«nainte ┼či ├«n timpul terapiei.

Ideal, da. Fumatul are un efect negativ major. ├Än primul r├ónd sufoc─â ┼úesuturile de oxigen, care duce la cre┼čterea timpului de recuperare, de vindecare. De asemenea, nicotina are un efect negativ asupra fibrinogenului din s├ónge, substan┼ú─â care formeaz─â cheagul, care interfer─â cu vindecarea normal─â a ┼úesuturilor ┼či poate duce la complica┼úii sau e┼čec.

O provizorie vei avea imediat după intervenţie. În funcţie de stabilitatea implantului aceasta poate fi fixată pe implantul proaspăt inserat, sau poate fi una mobilă. Dinţii definitivi îi vei avea în 3-6 luni de la intervenţie, în funcţie de caz.

Articol scris ├«n viziunea Dentcof, clinica specializat─â pe implanturi dentare ┼či reabilit─âri estetice complexe.

www.dentcof.ro

www.dentcof.it

www.dentcof.co.uk

Str. Simion B─ârnu┼úiu nr. 62, et. 2 ┼či 5, Timi┼čoara

office@dentcof.ro, +40256219197

Despre Dentcof

Clinica stomatologic─â cu servicii complete, specializat─â pe reabilit─âri estetice complexe ┼či implanturi dentare. Peste 20 de ani de tradi┼úie ├«n rezultate clinice ┼či referin┼úe de excep┼úie.

ÔÇó florin cofar

ÔÇó Pentru telefon si e-mail click aici

ÔÇó

ÔÇó

ÔÇó