Dentcof - Tot ce trebuie să ştii despre un implant dentar (P)
1. Ce este un implant dentar? Implantul dentar este cea mai avansată terapie pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Implantul în sine este o rădăcină artificială din titan care se inseră în os. Pe el se va fixa un bont protetic, care va susţine viitorea coroană sau lucrare dentară.
2.Ce tip de implant dentar e cel mai bun?
Nu există un brand universal mai bun decât restul. Ca în orice piaţă, există branduri mai populare sau mai puternice decât altele. Dentiştii preferă un brand în favoarea unui alt brand pe baza experienţei lor anterioare, ratei de succes care au avut-o cu diferitele branduri, relaţia pe care o au cu o anumită companie de implanturi şi suportul care îl primesc din partea acelei companii.
Cu cât un implant dentar are un brand mai popular, cu atât este mai scump. Acest cost nu este în mod direct corelat cu rata de succes sau cu calitatea tratamentului în sine. Pe de altă parte există mii de sisteme de implanturi pe piaţă, printre care şi o mulţime de companii no-name cu produse care nu au suficiente studii clinice şi care prezintă potenţiale riscuri.
Ideal este ca dentistul să recomande cel mai bun tip de implant pentru cazul tău, ţinând cont de factori locali cum ar fi densitatea osoasă şi tipul de lucrare care va fi susţinută de implant.
3.Care sunt avantajele unui implant dentar?
Previne resorbţia osoasă, împiedică migrarea dinţilor antagonişti, se păstreză intacţi dinţii vecini, oferă posibilitatea efectuării unor lucrări fixe cimentate sau înşurubate acolo unde technicile clasice indică lucrări mobile sau mobilizabile.
Citeşte mai mult:
Ambele sunt soluţii fezabile pentru a înlocui dinţi lipsă. Per ansablu, implanturile câştigă mai multă popularitate, pentru că au mai multe avantaje, după cum sunt enumerate mai sus. În plus, confortul pacientului este mai mare, potenţialul estetic este mai mare. Implanturile dentare sunt prima opţiune în cazul dinţilor lipsă, dar nu sunt o indicaţie absolută, uneori o punte dentară poate avea mai multe indicaţii. Fiecare caz trebuie tratat individual, cântărind cu atenţie raportul costuri-beneficii, respectiv riscuri la fiecare opţiune medicală.
5. La ce sumă se ridică intervenţia, cu toate costurile incluse?
Un implant dentar costă în medie între 400 şi 600 de euro, iar coroana pe implant costă între 200 şi 400 euro. O consultaţie poate determina costul cu exactitate.
Nu doare. Intervenţia de implant dentar, se efectuează sub anestezie locală. Ca şi o comparaţie, intervenţia nu este cu nimic mai traumatică decât o extracţie. În cazuri mai dificile există un uşor edem, dar nu unul semnificativ.
Pentru o persoană sănătoasă, la care se planifică corect intervenţia cu o computer-tomografie, riscurile sunt extrem de reduse. Factorii de risc sunt boli sistemice precum diabetul, osteoporoza, sau hemofilia, chemo şi radioterapia şi fumatul. Toate aceste nu sunt contraindicaţii absolute, dar sunt factori de risc substanţiali, care trebuie luaţi în calcul şi compensaţi înainte şi în timpul terapiei.
Ideal, da. Fumatul are un efect negativ major. În primul rând sufocă ţesuturile de oxigen, care duce la creşterea timpului de recuperare, de vindecare. De asemenea, nicotina are un efect negativ asupra fibrinogenului din sânge, substanţă care formează cheagul, care interferă cu vindecarea normală a ţesuturilor şi poate duce la complicaţii sau eşec.
O provizorie vei avea imediat după intervenţie. În funcţie de stabilitatea implantului aceasta poate fi fixată pe implantul proaspăt inserat, sau poate fi una mobilă. Dinţii definitivi îi vei avea în 3-6 luni de la intervenţie, în funcţie de caz.
Articol scris în viziunea Dentcof, clinica specializată pe implanturi dentare şi reabilitări estetice complexe.
www.dentcof.ro
www.dentcof.it
www.dentcof.co.uk
Str. Simion Bărnuţiu nr. 62, et. 2 şi 5, Timişoara
office@dentcof.ro, +40256219197
Despre Dentcof
Clinica stomatologică cu servicii complete, specializată pe reabilitări estetice complexe şi implanturi dentare. Peste 20 de ani de tradiţie în rezultate clinice şi referinţe de excepţie.
• florin cofar
• Pentru telefon si e-mail click aici
•
•
•