De ce ai nevoie vara de probiotice?

2 jpg jpeg

Îţi asigură o digestie uşoară

Probioticele menţin un nivel optim al pH-ului în colon şi ajută la sinteza vitaminelor şi a unor aminoacizi esenţiali în digestie. Acestea inhibă dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, protejându-te de probleme precum toxiinfecţii alimentare, balonare, constipaţie, diaree sau sindrom de colon iritabil.

Cresc imunitatea

Probioticele pot modifica echilibrul bacteriilor din stomacul nostru care, la rândul lor, pot influenţa celulele T, un tip special de globule albe din sânge implicate în modul în care reacţionează sistemul imunitar. Deteriorarea florei intestinale contribuie la apariţia unor afecţiuni, cum sunt alergiile, bolile autoimune, inflamatorii şi cele degenerative. Probioticele sunt necesare şi pentru a combate gripa şi infecţiile pielii.

Contracarează efectele antibioticelor

Obiceiurile tale alimentare, dar şi tratamentele medicamentoase pe care le urmezi, au o influenţă majoră asupra sănătăţii tractului intestinal. Astfel, cel mai mare inamic al probioticelor sunt tratamentele îndelungate cu antibiotice şi cele cu pilule contraceptive.

Te protejează de alergii

Persoanele care suferă de alergii vara reacţionează la polenul din iarbă. Strănutul, mâncărimea sau lăcrimatul ochilor, tusea, senzaţia de nas înfundat sau secreţiile nazale sunt simptome tipice alergiilor, care se tratează, de obicei, cu medicamente specifice. Probioticele, numite şi bacteriile ,,prietenoase“ ar putea atenua simptomele alergiilor şi îmbunătăţi viaţa oamenilor atunci când se află în mediul exterior.

Ştiai că…

…pentru a-ţi asigura aportul zilnic de bacterii „bune“, poţi lua probiotice sub formă de suplimente alimentare sau poţi mânca iaurt simplu, chefir, brânză de vaci, sana, lapte bătut, drojdie de bere (adăugată în pâinea de casă sau la băuturi de casă cum e socata)?