Cum să scapi de răceală mai repede
Răcela este cea mai întâlnită afecţiune a acestui sezon şi simptomele sunt cunoscute de către toată lumea: febră, secreţii nazale abundente, durere în gât, tuse, strănut, dureri de cap şi oboseală.
Odihnă şi hidratare
O astfel de afecţiune persistă între 3 şi 12 zile, perioada diferă de la persoană la persoană, de organismul fiecăruia şi de cât de puternic este virusul. În această perioadă, medicii recomandă odihnă.
Pe de altă parte, este indicat să te hidratezi foarte bine şi, măcar atunci când eşti răcit să respecţi indicaţia cu minimum 2 l de lichide pe zi. În plus, se recomandă o alimentaţie bogată în fructe şi legume. Şi supa de pui este foarte bună în această perioadă.
Cum să te faci bine mai repede
Ceaiurile de plante nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta în această perioadă. De exemplu, ceaiul de pătlagină te ajută să scapi de tuse, ceaiul de tei este un bun calmant, iar ceaiul verde te scapă mai repede de această afecţiune.
Mergi la doctor
Este indicat să mergi să te vadă un medic chiar dacă consideri că este vorba de o simplă răceală. Nu se ştie niciodată ce se poate ascunde în spatele unor simptome care te pot face să crezi că ai o simplă viroză. În plus, doar medicul de familie îţi poate recomanda câteva medicamente cu ajutorul cărora să ameliorezi simptomele acestei afecţiuni. Nu ignora acest sfat şi nu lua pastile dacă nu ţi-au fost prescrise de specialist.
Medicul o să îţi recomande diverse pastile şi spray-uri pentru gât, dar şi siropuri care te vor ajuta să scăpi mai repede de tuse. Pentru febră, sunt utile compresele cu apă călduţă. Uzi un prosop mic pentru frunte şi unul mai mare care se pune pe abdomen. De asemenea, un duş rapid cu apă călâie îţi va scădea rapid febra.
Evită antibioticele!
Antibioticele nu sunt recomandate în tratarea unei simple răceli. Mai mult decât atât, pot cauza reactii alergice ce îţi vor pune viaţa în pericol.
Cum să te protejezi împotriva răcelilor
Este destul de greu să stai la distanţă de o răceală, însă există câteva măsuri de prevenire. În primul rând, spală-te des pe mâini. Când ajungi la serviciu, înainte să mănânci, după ce mănânci, când ajungi acasă. Apoi, încearcă să nu stai pe lângă persoane care sunt deja răcite.
Consumă alimente bogate în vitamina C, usturoi şi ceapă.