Ce trebuie s─â ┼čtii despre implanturile dentare

1 2 jpg jpeg

Este o intervenţie cu o rată mare de succes

Rata de succes a unei astfel de intervenţii stomatologice este de 98%, acestea având o garanţie de cel puţin 10 ani. Pentru a putea fi supusă unei astfel de intervenţii, o persoană trebuie să aibă osul sănătos, ca să poată să susţină rădăcina noului dinte.

Când nu este recomandată procedura

De asemenea, trebuie s─â nu suferi de anumite boli de inim─â, de tulbur─âri de coagulare a s├óngelui, hipertensiune arterial─â, unele afec┼úiuni endocrine, dar ┼či de diabet de tipul I.

Cel care va stabili ├«ns─â dac─â e┼čti eligibil pentru o astfel de interven┼úie este doar medicul stomatolog, care ├«┼úi va recomanda ni┼čte investiga┼úii medicale.

Totodat─â, persoanele care fumeaz─â, c├ót ┼či cei care au o igien─â precar─â a cavit─â┼úii bucale prezint─â contraindica┼úii la implantul dentar. Medicul ├«┼úi va explica totul despre procedura medical─â.

Implantul dentar se desf─â┼čoar─â pe etape

Implantul se desf─â┼čoar─â ├«n mai multe etape, de aceea poate dura ├«ntre trei ┼či nou─â luni p├ón─â c├ónd este finalizat. Aceast─â perioad─â este cunoscut─â ├«n termeni medicali drept osteointegrare. Exist─â ┼či cazuri ├«n care pot ap─ârea complica┼úii dup─â interven┼úie, dac─â nu urmezi regulile pe care ┼úi le-a stabilit medicul.

├Äntreaga interven┼úie, care se face sub anestezie, poate dura de la c├óteva zeci de minute p├ón─â la c├óteva ore (├«n func┼úie de c├óte implanturi se insereaz─â). Dup─â inserare, se sutureaz─â gingia, iar pacientul a┼čteapt─â 7- 10 zile p├ón─â la scoaterea firelor.

ÔÇ×Medicul va recomanda, ├«n aceast─â perioad─â, un tratament cu antibiotic ┼či antiinflamator. Dup─â ├«ndep─ârtarea firelor, ia ┼či amprenta pentru o protez─â provizorie, deoarece vor trece 4- 6 luni p├ón─â la protezarea definitiv─â (prin coroane metalo-ceramice sau ceramic─â pe zirconiu)ÔÇť, explic─â medicul Andrei T├«rpea.

├Än cazul ├«n care volumul de os nu este propice inser─ârii implanturilor, se vor face interven┼úii de adi┼úie osoas─â (ad─âugare de os artificial), care, dup─â caz, vor fi f─âcute ├«nainte sau concomitent cu inserarea implanturilor. ├Än acest caz, perioada de a┼čteptare p├ón─â la protezarea final─â cre┼čte p├ón─â la 8 luni.

Nu se recomand─â implantul dentar femeilor gravide sau care al─âpteaz─â, celor care au forme avansate de osteoporoz─â (dac─â pacientele ┼čtiu c─â sufer─â de aceast─â boal─â, medicul stomatolog le va cere analize suplimentare).

Au contraindicaţii în inserarea implanturilor pacienţii care au forme avansate de diabet (diabet insulinodependent), boli cardiovasculare sau afecţiuni grave ale ficatului (ciroza hepatică), afecţiuni autoimune (lupus, sclerodermie), neoplasm, insuficienţă renală, insuficienţă cardiacă, infarct miocardic sau accident vascular cerebral recent.