Ce presupune operaţia de cataractă
În timpul operaţiei, medicul îndepătează cristalinul bolnav cu unul artificial. Când suferi de cataractă, cristalinul se îmbolnăveşte, fapt care duce la scăderea vederii, de obicei la distanţă.
Ce presupune operaţia de cataractă: cât durează
În funcţie de stadiul în care se află boala, operaţia poate dura între 10 şi 20 de minute. Înainte de procedura chirurgicală, pacientul este anesteziat, de cele mai multe ori local, printr-o injecţie lângă ochi sau cu picături. Procedeul chirurgical utilizat de către medicul oftalmolog constă într-o mică incizie, aproximativ de 2 mm în partea anterioară a ochiului.
Pacientul trebuie să se prezinte la spitalul sau la cabinetul medical unde are loc intervenţia cu aproximativ o oră înainte.
Vederea se îmbunătăţeşte începând cu a doua zi de la intervenţia chirugicală
După intervenţia chirurgicală, pacientul poate pleca acasă, dar trebuie să revină la control a doua zi. De obicei, vederea pacientului este mai bună chiar de a doua zi, iar recuperarea totală durează aproximativ două-trei săptămâni.
Ce presupune operaţia de cataractă:măsuri pe care trebuie să le iei după intervenţie
După ce ai suferit o operaţie de cataractă trebuie să respecţi tratamentul postoperator recomandat de medic. Poate fi nevoie să îţi pui picături în ochi pe tot parcursul vieţii, mai ales dacă suferi şi de alte afecţiuni oculare. De asemenea, nu freca ochiul operat, evită efortul fizic în prima lună şi fereşte-te de praf.
De asemenea, după intervenţie poţi fi nevoit să porţi ochelari pentru citit.