Anticonceptionalele trateaz─â acneea

1 2 jpg jpeg

Tratamentul cu contraceptive poate fi recomandat ┼či monitorizat de medicul ginecolog, de endocrinolog sau de chiar de speciali┼čtii ├«n dermatologie.

Tratament pentru acnee

Anticoncep┼úionalele pot ameliora acneea, ├«n cazul ├«n care te confrun┼úi cu ea. Co┼čurile au ┼či determinare hormonal─â, pe l├óng─â calitatea pielii fiec─ârei femei.

Asta ├«nseamn─â c─â nivelul de hormoni din corp, ├«n special testosteronul (hormon pe care ├«l au b─ârba┼úii ├«n cantit─â┼úi mai mari, dar care e produs ┼či de ovare), influen┼úeaz─â apari┼úia co┼čurilor. Adic─â, dac─â ai un nivel de testosteron ridicat, cel mai probabil te confrun┼úi cu acnee.

├Än momentul ├«n care ├«ncepi s─â iei anticoncep┼úionale, nu va mai exista testosteron ├«n s├ónge, ceea ce ├«nseamn─â c─â sunt ┼čanse mari ca acneea s─â ┼úi se amelioreze.

Cum testosteronul este de asemenea una din cauzele responsabile pentru producerea excesului de sebum, vestea bun─â este c─â ┼či calitatea pielii ┼úi se va ├«mbun─ât─â┼úi (dac─â suferi de exces de sebum sau tenul t─âu este unul gras).

Anticoncepţionalele previn anumite boli

Anticoncepţionalele pun ovarele în repaus, ceea ce înseamnă că previn multe boli date de dereglările acestora, care sunt inerente când ovarele funcţionează mulţi ani la rând.

Printre aceste boli, care pot fi prevenite, se num─âr─â: chistul ovarian, cancerul ovarian, endometrioz─â, polipul endometrial, fibromul uterin, cancerul endometrial, adenomioza, nodulii ┼či chisturile mamare (mastoz─â fibro-chistic─â).

Atenţie!

Tratamentul cu anticoncep┼úionale nu este recomandat fum─âtoarelor (pot ap─ârea complica┼úii cardiovasculare), celor cu boli hepatice, hipertensiune arterial─â, diabet, varice, epilepsie ┼či celor cu cancer de s├ón sau de endometru.