Anticonceptionalele tratează acneea

1 2 jpg jpeg

Tratamentul cu contraceptive poate fi recomandat şi monitorizat de medicul ginecolog, de endocrinolog sau de chiar de specialiştii în dermatologie.

Tratament pentru acnee

Anticoncepţionalele pot ameliora acneea, în cazul în care te confrunţi cu ea. Coşurile au şi determinare hormonală, pe lângă calitatea pielii fiecărei femei.

Asta înseamnă că nivelul de hormoni din corp, în special testosteronul (hormon pe care îl au bărbaţii în cantităţi mai mari, dar care e produs şi de ovare), influenţează apariţia coşurilor. Adică, dacă ai un nivel de testosteron ridicat, cel mai probabil te confrunţi cu acnee.

În momentul în care începi să iei anticoncepţionale, nu va mai exista testosteron în sânge, ceea ce înseamnă că sunt şanse mari ca acneea să ţi se amelioreze.

Cum testosteronul este de asemenea una din cauzele responsabile pentru producerea excesului de sebum, vestea bună este că şi calitatea pielii ţi se va îmbunătăţi (dacă suferi de exces de sebum sau tenul tău este unul gras).

Anticoncepţionalele previn anumite boli

Anticoncepţionalele pun ovarele în repaus, ceea ce înseamnă că previn multe boli date de dereglările acestora, care sunt inerente când ovarele funcţionează mulţi ani la rând.

Printre aceste boli, care pot fi prevenite, se numără: chistul ovarian, cancerul ovarian, endometrioză, polipul endometrial, fibromul uterin, cancerul endometrial, adenomioza, nodulii şi chisturile mamare (mastoză fibro-chistică).

Atenţie!

Tratamentul cu anticoncepţionale nu este recomandat fumătoarelor (pot apărea complicaţii cardiovasculare), celor cu boli hepatice, hipertensiune arterială, diabet, varice, epilepsie şi celor cu cancer de sân sau de endometru.