Tratament pentru varice cu sau fara internare in spital
Cand vine vorba despre identificarea celui mai bun tratament pentru varice, trebuie sa stii ca acestea variaza de la ciorapi compresivi pana la tehnici chirurgicale ce nu necesita internare.
In functie de gradul bolii, un tratament pentru varice trebuie stabilit cat mai devreme si urmat intocmai. Boala varicoasa se poate complica si, in plus, interventiile necesare in acest sens pot deveni destul de costisitoare.
Ideal este sa mergi la medic atunci cand observi primele semne ale varicelor. Daca boala este detectata timpuriu, solutia salvatoare ar putea fi ciorapii speciali. Cu cat ignori problema, cu atat se agraveaza. Daca ajungi la interventia chirurgicala, trebuie sa stii ca aceasta consta în realizarea intreruperii circulatiei venoase superficiale la nivelul membrului inferior, respectiv a venei safene mari si a colateralelor sale. Cea de-a doua metoda de operatie se efectueaza cu anestezie locala si dureaza în medie 15-30 de minute, fara sa fie nevoie de spitalizare.
Tratament pentru varice: interventii rapide si solutii accesibile
Boala varicoasa se manifesta prin stagnarea sangelui la nivelul venelor superficiale de la picioare. Varicele pot fi mostenite (in cazul a 9 din 10 persoane) sau pot fi declansate in urma practicarii unor meserii ce presupun statul in picioare timp indelungat. De asemenea, varicele se pot face daca exista un surplus de kilograme care preseaza pe partea inferioara a corpului, respectiv asupra picioarelor.
Ciorapii compresivi, eficienti la inceputul bolii
De la aparitia primelor vinisoare pe picioare este bine sa mergi la medic pentru investigatii, printre care si examenul Doppler (masoara viteza circulatiei sangelui). Daca stadiul bolii este incipient, medicul iti poate recomanda un tratament cu medicamente care sa tonifice vasele sanguine si sa porti ciorapi elastici compresivi, utili cand vine vorba despre îmbunatatirea circulatiei sangelui.
Scleroterapia nu necesita anestezie
Procedura moderna, scleroterapia presupune injectarea unei solutii speciale, care „topeste“ venele afectate.
Terapia cu laser si radiofrecventa
Aceste interventii vindeca varicele prin cresterea temperaturii la nivelul venelor bolnave. Cele doua proceduri se realizeaza prin ghidaj ecografic.
Operatia clasica vs interventiile moderne
Cand varicele sunt mai mari sau cand au aparut deja complicatiile, se recurge la interventiile chirurgicale. Daca nu vrei sa apelezi la o interventie clasica – presupune smulgerea venei (stripping) – poti opta pentru tehnici chirurgicale noi, care nu necesita internare. Acestea se fac sub anestezie locala, nu produc sangerari si nu dureaza mai mult de o jumatate de ora.
Citeste mai multe despre tratament pentru varice: