Ce le place bărbaților la femei, potrivit științei?

Deloc surprinzător, oamenii de știință, până de curând, în mare parte bărbați au făcut o mulțime de cercetări încercând să descopere ce își doresc femeile la bărbați.

Dar au petrecut mult mai puțin timp descoperind inversul: ceea ce face le face pe femei atractive pentru bărbați, scrie Insider.

Potrivit revistei Insider, multe dintre studiile deja existente se concentrează doar pe un aspect al atractivității și, din acest motiv, aceste studii ajung adesea la concluzia că diverse atribute ale corpului femeilor le fac mai atrăgătoare. Cel mai des se vehiculează că bărbații preferă femeile care au un spect care indică fertilitate.

Editorii publicației Insider, susțin că au urmărit descoperirile științifice care nu s-au concentrat doar pe aspectul fizic. Unele dintre studii sunt mici sau au inclus doar studenți occidentali, așa că nu pot fi suprageneralizate, dar rezultatele sunt interesante și adesea educative.

image

Trăsăturile de personalitate compensează pe cele fizice, spun studiile. Foto: Shutterstock

Iată șapte trăsături pe care oamenii de știință le-au descoperit și care fac femeile mai atractive pentru bărbați, potrivit decoperirilor Insider:

1. Bărbații sunt mai atrași de femeile care ovulează, potrivit unui studiu distractiv în care băieții au mirosit tricourile de doamnă.

2. Deși probabil că acest lucru nu va fi o surpriză, bărbaților le plac femeile care râd la glumele lor.

3. Mai multe studii au descoperit că bărbații preferă femeile sincere, în special pentru relațiile pe termen lung.

4. Cercetătorii au descoperit că bărbații se simt mult mai atrași de  femeile care poartă roșu. Interesant este că și femeilor le plac și bărbații care poartă roșu, scrie Insider.

5. Studiile au arătat că bărbaților le place când femeile își manifestă subtil interesul sexual, de exemplu, dacă își trec mâna prin păr, dar privesc languros, etc.

6. Cercetătorii au descoperit că femeile par și mai atractive în grupuri, numind acest lucru „efectul majoretei”.

7. Indiferent de atractivitate sau dimensiunea corpului, există un studiu realizat în Marea Britanie potrivit căruia, femeile care au trăsături pozitive de personalitate, cum ar fi deschiderea, bunătatea și asertivitatea sunt considerate mai atrăgătoare de către bărbați.

Citește și Ce legatură este între cafea și riscul de anemie?