Secretele sănătății lui Clint Eastwood, în vârstă de 93 de ani

Legenda de la Hollywood și-a împărtășit cele mai bune sfaturi de dietă pentru a rămâne sănătos și în formă.

Îndrăgitul actor american Clint Eastwood a făcut furori într-o apariție publică rară, înainte de ziua lui. Actorul în vârstă de 93 de ani a fost binedispus și în formă când s-a alăturat ecologistei Jane Goodall înaintea seminarului ei din Carmel-by-the-Sea, California, din martie, anul acesta.

image

Clint Eastwood este un actor care deține secretul longevității. Foto: Shutterstock

Imaginile o arată pe vedeta de la Hollywood într-o conversație cu Jane, după ce i s-a alăturat la o recepție, împreună cu o mulțime de alte VIP-uri.

A fost prima apariție a lui Eastwood în ultimele cinci luni, deoarece a fost văzut ultima dată lucrând în spatele camerelor de filmat în noiembrie.

El a regizat și a produs Juror No 2, o dramă din sala de judecată cu Nicholas Hoult și Toni Collete, care a început filmările în iunie anul trecut.

Acest lucru este cu atât mai impresionant având în vedere faptul că starul din Dirty Harry nu este departe de a împlini 100 de ani.

Cum se menţine sănătos

Vorbind anterior despre îmbătrânire și despre cum face față, Eastwood a spus că a fost sfătuit „să nu își permită sieși  să devină bătrân”.

Vorbind despre propriile alegeri de sănătate și dietă la Muscle and Fitness, el a continuat spunând: „Nu am avut niciodată multă grăsime corporală, întotdeauna m-am gândit destul de bine la dieta mea”.

Eastwood a spus:

„Stai departe de carbohidrați, în special de deserturile bogate.

Ține cântarul în baie și cântărește-te zilnic.

Odihnește-te corespunzător.

Încearcă să fii optimist.

Mănâncă fructe și legume crude.

Ia vitamine.

Sari peste bauturile încărcate cu zaharuri. Evită alcoolul în exces.”

Fiul lui Eastwood, Scott, a dezvăluit cât de dedicat este tatăl său dietei și exercițiile sale.

Într-un interviu din 2017 pentru Men’s Health, el a discutat despre ceea ce este cunoscut sub numele de „Codul Eastwood”.

„Tatăl meu este un calculator cu informații despre mâncare și exerciții fizice”, a spus Scott. „Mi-a arătat cum să ridic greutăți când aveam 14 sau 15 ani și alte elemente de bază.

El mi-a spus clar că este mai important să faci mișcările corecte decât să pui mai multe discuri cu greutăți.”

Dar în ceea ce privește exercițiile fizice, Eastwood a acceptat faptul că corpul său nu poate ține pasul cu aceleași antrenamente pe care le-a făcut în tinerețe.

Eastwood a folosit, de asemenea, meditația ca pe o modalitate de a-și menține mintea ascuțită, și asta de mai bine de 40 de ani.

Tehnica, cunoscută sub numele de meditație transcendentală, este o practică de 20 de minute, de obicei efectuată de două ori pe zi, care permite minții și corpului să aibă acces la o calitate specială de odihnă.

Sursa: Express