Secretele de frumusețe ale actriței Joan Collins, în vârstă de 90 de ani!

Actriță și autoare britanică, Joan Collins, care are 90 de ani, dezvăluie secretele ei de frumusețe, după o viață întreagă în care a captivat publicul, inclusiv datorită rolului din serialul TV din anii '80, Dinastia (Dynasty).

În afara ecranului, Collins continuă să inspire cu aspectul și abordarea ei față de viață care sfidează vârsta. La urma urmei, la 89 de ani a pozat în bikini, deci, care este secretul ei?

Întotdeauna SPF

Poate cel mai important sfat anti-îmbătrânire al lui Collins este să nu pleci niciodată de acasă fără să te dai cu cremă cu factor de protecție solară.

Joan Collins (5) jpg

Creme de perotecție solară este arma secretă a actriței, încă de la 20 de ani. Sursa foto: Instagram.

„Întotdeauna am purtat protecție solară și mi-am ținut fața departe de razele dăunătoare ale soarelui. Am făcut asta de la vârsta de 20 de ani”, a spus actorița revistei You în 2014. „Ar trebui să mă vezi când mă trezesc dimineața: fața mea este atât de albă, este ca un cearșaf.”

Respectă un ritual de frumusețe

„Sunt foarte disciplinat”, a spus Collins pentru Mirror în 2019. „Nu mă culc fără să mă demachiez și să îmi pun crema de noapte. Mama mea ne-a pus pe mine și pe sora Jackie să facem asta de când aveam 14 ani.

„Femeile atunci nu erau dependente de televiziune, Instagram, Twitter și toate aceste lucruri. Am auzit că media era de două până la patru ore pe zi, în fața ecranului. Dacă faci asta, nu prea ai timp să faci exerciții fizice sau să ai grijă de pielea și frumusețea ta.”

Vârsta este doar un număr

„Cred că ceea ce este important nu este vârsta, ci felul în care arăți, simți și te comporți”, a spus Collins anul trecut pentru Saga Magazine.

Ea a dus lucrurile mai departe, declarând că nu crede că femeile ar trebui să se comporte confirm vârstei, ci ar trebui să uite de ea. "Generația mamei mele nu a făcut-o niciodată. Dar știi, oamenii mă numesc femeie mai în vârstă de la 38 de ani!" ea a adăugat.

Bikinii sunt pentru toate vârstele

Collins a fost lăudată recent pentru că arătat corpul îmbrăcat în bikini pe Instagram, eliminând tabuurile legate de costumele de baie purtate doar până la o anumită vârstă.  Ea a demonstrate că bikinii sunt pentru toate corpurile, de aceea ea a distribuit un Reel (video) în care se înfățișează pe ea însăși bucurându-se de soarele din sudul Franței. Și fanii ei  au fost încântați:

„Îmi place faptul că încă porți bikini – sunt ca tine, vârsta nu ar trebui să te definească”,

„Sunteți o inspirație pentru noi toți”, a scris un altul.

Un al treilea l-a etichetat pe Collins „fără vârstă”.

O dieta echilibrată

Ea a declarat pentru Daily Mail, că aspectul impecabil și tineresc se datorează unei diete echilibrate: „Calitatea a ceea ce mănânci este la fel de importantă ca și calitatea produselor pe care le folosești”, spune ea.

„Încerc să mănânc echilibrat. Consumul de avocado este foarte benefic și cred în luarea de suplimente de vitamine – iau vitamina C, E și uleiuri Omega”.

Pe lângă încercarea de a sta departe de mâncarea nedorită și de antrenament cu un antrenor de trei ori pe săptămână, cheia pentru a rămâne tânără vine din interior.

„M-am născut cu gena fericirii și gena energiei”, a spus ea revistei Hello!,  în 2018. „Sincer, viața mă face fericită și sunt foarte conștientă de cât de norocoasă sunt”, a explicat ea.

„Am muncit din greu toată viața, , dar mă trezesc în fiecare dimineață gândindu-mă cât de norocoasă sunt. Sunt foarte în formă și sănătoasă și încerc să am grijă de mine însămi."

A evitat procedurile estetice invazive

Actrița a ales să nu încerce procedurile invazive, în schimb Collins este o susținătoare a machiajului potrivit.

„O bază bună de machiaj poate ajuta cu adevărat la ascunderea oricăror semne de îmbătrânire”, a spus ea pentru revista Hello!. „Este la fel de eficient ca Botox!”

Vedeta spune că nu pleacă niciodată de acasă fără fondul de ten „Cred că ajută să acționeze ca o altă barieră între piele și elementele dăunătoare care pot agrava starea tenului”, adaugă ea.

„De asemenea, nu risc să rămân fără un ruj grozav într-o cu