Pentru sex mai satisfăcător, fă asta în fiecare noapte!

Cel mai bun stimulator al libidoului din lume este deja în dormitorul tău, scrie Health.com

Secretul unui sex mai bun și mai frecvent se află la îndemână, în dormitorului tău, iar să profiti de el este gratuit, ușor și ar avea ca rezultat o mulțime de alte efecte secundare sănătoase!

Așadar, ce să faci când totul în relația ta este grozav, cu excepția sexului?

Cercetările evidențiază conexiunea dintre  mai mult somn și sex mai bun. Femeile care au dormit doar o oră suplimentar în fiecare noapte și-au crescut șansele de a face sex a doua zi cu 14%, potrivit unui studiu din 2015 din Journal of Sexual Medicine.

cuplu sex

Două ore de somn în plus pot dubla șansele de sex extraordinar. Foto Shutterstock. 

Poate că nu pare mult, dar două ore în plus, pot dubla șansele de sex extraordinar. 

„Un punct cu adevărat important este că, doar parțial este vorba despre cât ai dormit noaptea trecută, fiindcă, calitatea sexului ține și de modul în care dormi în general”, spune Michael Grandner, director al Programului de Cercetare pentru Somn și Sănătate de la Universitatea din Arizona.

 „Dacă în general dormi bine, vei fi mai plin de energie, vei avea capul mai limpede și vei fi mai concentrat.” Toate acestea contribuie la sesiuni de pat mai jucăușe, active și conștiente cu partenerul tău.

Laura Mintz, terapeut și profesor de psihologie la Universitatea din Florida, autoarea cărții A Tired Woman’s Guide to Passionate Sex, este de acord, spunând că oboseala este un inhibiror al libidoului foarte comun. Ea vede o mulțime de oameni, prieteni și pacienți care pur și simplu nu au energia necesară pentru a se descurca și cu sexul.

Somnul alungă stresul

Când ești obosit pentru că te-ai culcat târziu cu o seară înainte, factorii de stres obișnuiți ai vieții tind să cântărească mult mai mult a doua zi. Renunță în mod regulat de somn și, probabil, vei simți că ești mult mai stresat decât în mod obișnuit. Aceasta este o problemă, deoarece stresul în sine este un ucigaș al libidoului.

Grandner spune că somnul este foarte strâns legat de starea de spirit și poate ajuta la combaterea stresului. „Somnul ajută la reglarea emoțiilor, ajută la gestionarea memoriei emoționale și ajută la crearea unui „tampon” împotriva necazurilor zilnice”, explică el. Când ești mai fericit și mai relaxat, este mult mai probabil să vrei să faci sex.

Reglează hormonii

Somnul ajută la menținerea echilibrului hormonal.

 „S-a demonstrat că somnul ajută la reglarea testosteronului, astfel încât privarea de somn este capabilă să scadă nivelurile de testosteron pe parcursul a 24 de ore”, explică Grandner. Testosteronul este hormonul care stimulează apetitul sexual masculin și, de asemenea, joacă un rol important în actul sexual.

„Somnul joacă, de asemenea, un rol important în reglarea altor hormoni sexuali, inclusiv estrogenul, iar somnul [slab] poate elimina unii dintre acești hormoni”, adaugă el.

Oferă energie și concentrare

Sexul bun înseamnă să te concentrezi asupra partenerului tău și să fii atent la felul în care te simți, astfel încât să te poți bucura de plăcere și să ai un orgasm. Toate acestea sunt mult mai probabile atunci când corpul tău a avut timp să se reîncarce. Și dacă ești în mod constant prea obosit pentru a te bucura fizic de sex sau pentru a ajunge la punctul culminant, somnul îți va oferi energia necesară pentru a reveni pe drumul cel bun.

„Somnul te poate ajuta să fii mai atent, mai receptiv și mai în acord cu alți oameni”, explică Grandner. El mai spune că odihna te poate ajuta „să îți reglezi greutatea și să îți îmbunătățești calitatea pielii”, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți mai fericit și încrezător în sine pe durata partied de sex, c