Munca de acasă „deteriorează oasele”, avertizează specialiștii

Scăderea activității fizice, asociată cu munca de acasă ar putea duce la fragilizarea oaselor, se tem experții, scrie Express.

În Anglia, sunt cu 13% mai puțini oameni activi, comparative cu anul trecut, declară Societatea Regală de Osteoporoză (Royal Osteoporosis Society), care declară și că mulți dintre cei care mergeau să facă sport au întrerupt abandonamentele la sală.

Gradul mare de sedentarism poate duce la osteoporoză și oase rupte. Lipsa de exercițiu muscular, cauzată de mai puțin efort fizic poate duce, de asemenea, la accidente precum căzăturile.

birou acasa shutter jpg

Munca de acasa strică oasele. Foto Shutterstock

Managerul Societății Regale de Osteoporoză, Craig Jones, a declarat: „Mai mulți oameni s-au obișnuit să stea acasă, așa că, atunci când am făcut cercetările, am descoperit că a nu merge la birou de cinci ori pe săptămână înseamnă că oamenii se mișcă mult mai puțin.”

Potrivit lui Jones, aceasta ar fi efectul pe termen lung al pandemiei, la fel de devastator pentru sănătate precum a fost și virusul, din punctul său de vedere. Studiul, realizat de YouGov pentru organizația de sănătate a arătat că 13% dintre oameni petrec mai puțin timp angrenați în activități care le mențin sau le îmbunătățesc sănătatea, comparative cu ultimele 12 luni.

 „Suntem îngrijorați de faptul că oamenii renunță la activitățile sportive și că, în plus, nu primesc vitamina D de la soare fiindcă nu ies din case”, a adăugat Jones.

„Există o percepție publică reală că efecte ale osteoporozei precum spatele cocoșat, pierderea în înălțime, căderile și fracturile sunt doar o parte a îmbătrânirii. Trebuie să scăpăm de acest mod de a gândi și să înțelegem că, dacă începi devreme, poți evita consecințele nefaste.”, a declarat managerul Societății Regale de Osteoporoză, Craig Jones.

Regina Consoartă Camilla este președintele societății și a dezvăluit că atât mama, cât și bunica ei au murit din cauza complicațiilor create de osteoporoză.

Citește şi: Ce boală gravă poate fi prevenită prin ejaculări frecvente. Toţi bărbaţii ar trebui să ştie asta!