Christina Applegate nu a recunoscut simptomele timpurii de scleroză multiplă

„Aș fi vrut să fi fost mai atentă”, a spus Christina Applegate, care trăiește cu scleroză multiplă, dar care a ignorat primele simtome ale bolii.

Artista a declarat pentru NewYork Times că nu și-a dat seama că ceea ce simțea erau simptomele unei boli, deși amorțeala și senzația de furnicături la membre au fost simtome care au apărut cu ani înainte de diagnosticul ei oficial.

1 christina applegate jpg jpeg

Christina Appelgate se luptă cu scleroza multipla. Foto: Shutterstock

 Ea a povestit că se simțea rău în timp ce filma seria Netflix nominalizată la Emmy, „Dead To Me”, și că, mai mult, producția seriei s-a oprit timp de aproape cinci luni când ea a început tratamentul pentru boală.

Cu toate acestea, convingerea tutor era că va lua niste medicamente și îi va trece.

„Ei bine, haideți să-i luăm niște medicamente, ca să fie mai bine, dar nu există mai bine. Așa ca trebuie să processes această pierdere, a vieții mele fără boală, a acestei părți sănătoase din mine”, a spus actița.

În cazul filmărilor pentru „Dead To Me”, Applegate a folosit un scaun cu rotile. Au fost făcute chiar unele modificări ale scenariului pentru a-l adapta la nivelurile de energie și rezistență ale ei, în timpul filmării.

"Am luat 40 de kilograme; nu pot merge fără baston. Vreau ca oamenii să știe că sunt foarte conștientă de toate schimbările acestea pe care le-a adus boala", a spus Applegate.

Scleroza multiplă (SM) poate fi invalidantă. Majoritatea oamenilor primesc un diagnostic de SM între 20 și 40 de ani, iar boala este mai frecventă la femei decât la bărbați, potrivit Cleveland Clinic. Simptomele pot include amorțeală sau slăbiciune la nivelul membrelor, senzații de șocuri electrice care apar la mișcările gâtului sau tremor. SM poate afecta, de asemenea, vederea și vorbirea, poate provoca amețeli și oboseală și, în cazuri precum Applegate, poate afecta mobilitatea generală.

Nu există un remediu cunoscut pentru boală. Dar, potrivit Clinicii Mayo, tratamentele pot ajuta la accelerarea recuperării după atacuri.

Applegate a fost transparentă pe Twitter despre dificultățile ei de a trăi cu SM, arătând fotografii cu dispozitivele de asistență pe care le folosește pentru a merge, vorbind despre insomnia care a însoțit diagnosticul ei și chiar arătând empatie față de o colegă star de la Hollywood, Selma Blair, care a fost diagnosticată cu boala in 2018.

Citește și Care este boala de care suferă Katy Perry, din cauza căreia ochiul i s-a „blocat”.