Pericolul ascuns în tratamentul cu gentamicină

1 2 jpg jpeg

Administrarea de antibiotice într-un mod eronat produce efecte adverse destul de grave, mai ales în primii ani de viaţă când imunitatea abea se formează.

Gentamicina conduce la cazuri de surdo-mutitate

În mai mult de 65% din cazurile în care a fost administrată gentamicină celor mici pentru afecţiuni diverse s-a ajuns la apariţia surdo-mutităţii, fapt care are nevoie de un implant cohlear, ce implică alte costuri aferente bolii tratate iniţial.

ÔÇ×Spune┼úi acest lucru ├«n primul r├ónd medicilor cu care veni┼úi ├«n contact, pentru c─â una din marile probleme pe care le avem este problema cu doctorii pediatri care prescriu gentamicin─â la copii. Ob┼úin acordul tacit sau activ al unui ORL-ist, farmaci┼čtii nu spun nimic ┼či atunci se ajunge la astfel de drame... 50.000 de euro, acesta este pre┼úul real al gentamicinei. Costul real implantare unilateral─â este 60.000 de euro, iar costul real pentru implant bilateral 120.000 euro. Acesta este costul dac─â nu facem ce trebuie, cum trebuie, cui trebuie. Iar acest cost este unul subestimatÔÇŁ, a declarat dr. Marian Stamate ├«n cadrul unui simpozion la care au fost prezen┼úi peste 160 de farmaci┼čti.

Consecinţele antibioticelor sunt teribile

În momentul în care te confrunţi cu o afecţiune este bine să mergi la medic, însă este recomandat să reduci cât mai mult consumul de antibiotice deoarece în timp organismul va deveni imun la ele. În plus consecinţele unui astfel de tratament pot fi nefaste pe toate planurile.

Află cât de nociv este consumul de antibiotice în copilărie AICI

ÔÇ×Din p─âcate nimeni nu m─âsoar─â cu foarte mare acurate┼úe impactul, este un termen pe care nu ┼čtim ├«nc─â s─â ├«l aplic─âm foarte bine la noi, dar vedem consecin┼úele acestor utiliz─âri de antibiotice nejustificate ├«n apari┼úia de microbi multirezisten┼úi. Din p─âcate vedem din ce ├«n ce mai des c─â pacien┼úii care ni se adreseaz─â au infec┼úii cu germeni multirezisten┼úi. Vedem efectele acestei utiliz─âri abuzive a antibioticelor, vedem c─â este din ce ├«n ce mai greu s─â trat─âm pacien┼úii cu antibioticele pe care le consideram p├ón─â acum standardÔÇŁ, a punctat dr. Andreea Moldovan, medic primar Boli Infec┼úioase.

Modalitatea de prevenire a administr─ârii de antibiotice

- alimentaţie sănătoasă, care să te ajute să obţii o imunitate puternică

-sportul, pentru a menţine sistemul cardiovascular în parametri optimi

-odihna, pentru a-i da posibilitatea organismului s─â se refac─â

-consumul de fructe, legume ┼či plante c├ót mai des cu pu┼úin┼ú─â.